Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Győr padja Pécsnek

A pécsi Európa Kulturális Főváros-projekt egyik programjaként az EKF-ek második körébe került városok (így Győr is) bemutatkoznak egy saját paddal Pécsett.


A Városi Művészeti Múzeummal közösen írtak ki a legjobb győri pad megtervezésére pályázatot a Széchenyi István Egyetemen. Az oktatási intézmény sok építészhallgatója jelentkezett és adott be értékes terveket.

Kovács Marina a győri folyópartokat megidéző, díjazott padtervvel. Fotó: B. A.
Kovács Marina a győri folyópartokat megidéző, díjazott padtervvel. Fotó: B. A.

A zsűri, ahogy a bírálótestület tagja, Tolnay Imre festőművész elmondta, természetesen nehéz helyzetben volt. Sok alkotás idézte meg padjának formájával a vizeket, a barokk várost. A legnagyobb sikert azonban talán Kovács Marina alkotása érte el. Az ő padja a győri fiatalok és idősebbek között egyre népszerűbb Rába-partot idézi meg hullámzó vonalaival. A nyertes pad végleges elhelyezést a pécsi Várfal sétány mellett kap majd az augusztus 30-i ünnepélyes megnyitó keretében.

Olvasóink írták

 • 3. ajna 2010. július 22. 22:38
  „Kedves Révfalusi-szúnyog,

  Az intelligenciát teljes mértékben nélkülöző soraidból kiderült számomra, hogy neked személy szerint Győr szellemiségét valószínűleg a "gyerekcsináláshoz megfelelő póz felvétele" jelenti, hiszen mindenki azt lát bele, amit akar. Ilyen sorok láttán nem az jut rólad egyből az eszembe, hogy te órák hosszat képes vagy könyvet olvasni egy köztéri padon.”
 • 2. Révfalusi-szúnyog 2010. július 21. 21:51
  „Kívánom a zsürinek, és a padot ,,megalkotó" kis <moderálva>, hogy próbáljon meg rajta órákat üldögélni s egy regényt olvasni. Ha sikerül, utána tárgyalhatunk. Gyereket lehet rajta csinálni, a megfelelő pózhoz esetleg alkalmas lehet. Ez se semmi, ötezerrel a lélektani határ alatt...”
 • 1. mr_akkush 2010. július 21. 01:44
  „no comment.... maximum gratulálni tudok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berendelhető a dolgozó hétvégi túlórára

˝Kötelezhet-e valakit a munkáltatója szombaton és vasárnap túlórában végzendő munkára, ha egyébként… Tovább olvasom