Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Győr nem válogat

Megfogalmazhatatlan, szavakba nem önthető érzés hajtott Győrig. „Nincs magyarázat rá, csak mert Győr"- válaszoltam, ha kérdeztek. Az első találkozásom vele, a várossal, Kisalföld szívével, élménydúsra sikerült.
Leendő osztálytársaimmal siettünk a buszra, hogy időben beérjünk az első tanítási napra, de sajnos az egyik, a legvagányabb, nem tudta féken tartani utazástól felkavarodott gyomrát. Zavarunkban és tehetetlenségünkben, a jegyváltásról megfeledkezve ugrottunk fel a buszra a hátsó ajtón. Bár a felelősségre vonás akkor elkerült, a kapcsolatunk Győrrel, azóta sem lett egyhangúbb.

A színház, a mozi, a sétálóutca, a folyók, a fürdő, a szórakozóhelyek vonzóak ugyan, de megszokott infrastrukturális elemek a nagyobb városokban. Különös vonzódás ez, mely független épületektől és intézményektől. Talán az az érzés teszi, mikor a buszról figyelem a várakozók arcát, az idősek türelmét, a diákok jókedvét és fáradhatatlanságát vagy a kismamák nyugalmát.

Talán az az érzés, mikor az Aranyparton a fejem a nap felé fordítva beleszagolok az illatozó levegőbe. Talán az, amikor lelkesen vetem bele magam egy fagyi kehelybe a Széchenyi-téren és merülök el a város szirupos varázsában. Talán csak az a biztonság keltette nyugalom, hogy azzal, hogy a jövőm a város kezébe helyeztem, a lehető legjobban cselekedtem. Tudom, hogy akár a továbbtanulásról, akár a munkahelykeresésről lesz szó, segíteni fog. Hiszen Győr nem válogat, mindenkit befogad, ha úgy érzi, szükség van rá.

A kapcsolatot mindenkinek magának kell kialakítania vele, és a saját okát keresni a vonzódásra. Én még mindig nem tudok válaszolni a kérdésre, nincs magyarázat rá. Csak mert Győr.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holnap még bizonytalan, de a jövő Győrben kezdődik

Ha meghallom a tévében vagy a rádióban, hogy Győrt említik, kicsit gyorsabban dobog a szívem. Ha a… Tovább olvasom