Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 21°C | 32°C Még több cikk.

Győr nem mondott le a stadionfelújításról

Számos időszerű információ hangzott el a hétfői győri, szokásos városházi sajtótájékoztatón, részben a közeledő ünnepekhez, részben már a jövőhöz kötődve.
A legfrissebb hír, hogy tegnap elkezdődött a vihartépte Grabo-sátor felújítása és korszerűsítése utáni műszaki átadás, sőt, pénteken már a tervek szerint ünnepélyes keretek között sor kerülhet a birtokbavételre is. (A munkálatok 25 millió forintba kerültek.)
Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy a december 24-i budapesti országos karácsonyi ünnepségre Győrből ötven gyermek kapott meghívást, kiválasztásuk a város iskoláiban ezekben a napokban történik. A gyermekeket a Kisalföld Volán által felajánlott különbusz viszi-hozza a parlamenti ünnepségre.

Küldik a segélyeket

Már pontosított, hogy december 21-én 16 órakor kezdődik a győri városháza dísztermében a „mindenki karácsonya" ünnepség a Családi Intézet szervezésében. Az eseményre mindenkit szeretettel várnak.
A polgármesteri hivatal a karácsony előtti segélyeket december 19-én utalja, ezek tehát még az ünnep előtt megérkeznek a címzettekhez. Az ünnepek körüli banki nyitvatartási időrend miatt a polgármesteri hivatal már december 27-én átutalja az egyébként január 5-én esedékes rendszeres segélyeket. Ha tehát ezt valaki még az idén megkapja, úgy számoljon, az összeg már januárra szól.

Mi történik jövőre?

Megjelent, a kulturális intézményekben és a Tourinform-irodában ingyenesen kapható Győr és környékének 2003. évre szóló kulturális eseménynaptára. Ez a tizedik ilyen alkalom, s mint címe is jelzi, már nemcsak Győr, hanem a környező települések jövőre várható fontosabb eseményeit is rögzíti, sok-sok érdekességet, izgalmas böngészést kínálva.
A sajtótájékoztatón a város polgármestere, Balogh József két, lapunkban is megjelent írásra reagált. Véleménye szerint hétfői tudósításunk címe (Újabb heves vita az egyetemi csarnokról) nem egészen állja meg a helyét. Dézsi Csaba András kérdéseit írásban nyújtotta be, a polgármester erre a közgyűlésen szóban válaszolt. Bár a kérdező nem volt jelen a közgyűlésen (ezt nem is írtuk), a vita bármilyen formában is vita, s minősítését, hogy heves-e, az előzmények indokolják...

2005-ig biztosan...

A polgármester reagált arra az írásunkra is, amelyben Birkás Tivadar képviselő szerint a város lemondott az ETO-stadion felújításáról. A hiteles történet az, hogy a beadott pályázat eredménytelen volt, ennélfogva nincs mit kivitelezni. Előkészítettségi hiányok és pénzügyminisztériumi fedezet hiányában így ebben az évben valóban nem lehet elkezdeni a stadionrekonstrukciót. Aminek egyébként még a műszaki tartalmát is tisztázni kell, hiszen az erről szóló „elképzelések" 1,5 és 13 milliárd forint között vannak. Bár az idén nem kezdődnek meg a munkák, egyáltalán nem jelenti, hogy a város lemondott a stadion rekonstrukciójáról: annak 2005-ig biztosan meg kell történnie...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finom étkek mesterei

Évek óta volt már kezükben főzőkanál, amikor újra a képzeletbeli iskolapadba ültek, hogy újra… Tovább olvasom