Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Győr melyik városrészeiben történik a legtöbb súlyos baleset? Most kiderül!

Három olyan városrész van a kisalföldi megyeszékhelyen, melyekben messze a legtöbb közúti baleset történt tavaly.
A Győri Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt évben 2012-ben történt a legtöbb személyi sérüléses baleset (407), melyhez viszonyítva 2014-ben 16 százalékos csökkenés következett be.

A halálos kimenetelű balesetek száma szintén csökkent valamelyest. Két éve 15-en, 2014-ben 13-an nem tértek haza a családjukhoz. A súlyos sérüléses balesetek száma 117-ről 106-ra változott tavaly 2013-hoz képest.

"A Baross út - Petz Lajos út, valamint a Jókai út - Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében halmozódásról beszélhetünk"

"A baleseti okok tekintetében a legtöbb személyi sérüléses baleset az elsőbbségi jog meg nem adás, gyorshajtás majd irányváltoztatás, kanyarodás miatt következett be 2014-ben. Megfigyelhető az elsőbbségi jog meg nem adása miatt bekövetkezett balesetek számának emelkedése.

Ennek a kategóriának az elemzése során arra jutottunk, hogy ugyan baleseti gócpontok egyelőre nem alakultak ki, de a Baross út - Petz Lajos út, valamint a Jókai út - Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében halmozódásról beszélhetünk" - mondta a kisalfold.hu-nak Horváth Csaba rendőrezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője.


Tavaly novemberben a Fehérvári úton ütközött egy kamion és egy fehér személyautó - fotó: Kisalföld-archívum
Tavaly novemberben a Fehérvári úton ütközött egy kamion és egy fehér személyautó - fotó: Kisalföld-archívum


Adyváros, Belváros, Kismegyer-Szabadhegy háromszor is 

Nézzük, Győr melyik városrészében, mennyi, milyen súlyosságú balesetek történtek tavaly. Három városnegyedben volt egy-egy halálos baleset: Adyvárosban, a Belvárosban, és Kismegyer-Szabadhegy körzetében. (Az írásunk elején említett 13 halálos baleset nem csak Győrre, hanem a Győri Rendőrkapitányság illetékességi területére vonatkozik.)

A legtöbb súlyos baleset szintén Adyvárosban (14), a Belvárosban (12), és Kismegyer-Szabadhegy (10) körzetében történt, mint ahogy a könnyed sérüléssel végződött balesetek tekintetében is ez a három városrész "viszi a prímet" (Adyváros 33, Belvárosban 27, Kismegyer-Szabadhegy 19).

Ezek alapján nem túl nehéz kijelenteni, melyik három városrészben szükséges a legnagyobb figyelemmel közlekedni.

A szórakozónegyed jól vizsgázott balesetek szempontjából

Tekintettel, hogy Győr szórakozó negyede továbbra is Révfalu, kimondottan jó eredmények számít, hogy itt és Bácsán összesen öt balesethez kellett kivonulniuk a helyszínelőknek tavaly, s ezek közül is kettő volt súlyos.

Forrás: Győri Rendőrkapitányság
Forrás: Győri Rendőrkapitányság

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint a katasztrófafilmekben: hatalmas sötét felhők Győr felett! - videó, fotók

Pannonhalmán úgy esett a jég, hogy közben sütött a Nap. Olvasóink jégdarabokat fotóztak Gönyűn és Rajkán is. Húsvétra sem jót nem ígérnek a meteorológusok. Tovább olvasom