Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Győr megyei katasztrófavédelem: erősebb, a prevencióra hangolt szervezete

Erősebb, a prevencióra is koncentráló szervezet képét vázolta fel hétfői évértékelő-feladatmeghatározó értekezleten Sallai Péter Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Az alezredes a pillérek között említette a hivatástudatot, a példamutatást, az erős és szakszerű munkát, valamint az együttműködést az önkéntes tűzoltóságokkal.

Megjegyezte: a tavalyi évben jelentős forráshiánnyal küszködtek, a parancsnokok kicsit úgy érezhették, "egyedül vagyunk hagyva a rendszerben", voltak olyan egységek, ahol a nem teljesen feltöltött létszám jelentette megtakarításokat fordították dologi kiadásokra.
Hozzátette: a megyei tűzoltók tavaly mintegy háromezer esethez vonultak ki, ez azt jelenti, hogy eszközparkjukat folyamatosan és ésszerűen fejleszteni kell, kiszűrve például a megyén belüli párhuzamosságokat.

Dobson Tibor ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője az eseményen elismerésének adott hangot a megye 2010-es teljesítményéről szólva; mint mondta, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem mindig az élen járt, mintát adott országosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítik és bővítik az iskolát Téten

Korszerűsítik és bővítik az általános iskolát Téten. Tovább olvasom