Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Győr már várja a boros futamot

Teljesen beleillik Győr idegenforgalmi célkitűzéseibe az a verseny, amelynek révén kétszáz neves ember érkezik augusztus 24-én a Dunakapu térre és viszi a város jó hírét szerte az országba – mondta dr. Ottófi Rudolf alpolgármester Budapesten, a XII. Magyar Borok Útja Rallye sajtótájékoztatóján.
Itt mutatta be Regőczi Attila a verseny háziasszonyát, a szépségkirálynő-modell Zimány Lindát, és számolt be arról, hogy a rajtnál Kiss Péter, Fodor Gábor és Takács Albert miniszterek lengetik majd a rajtzászlót a Parlament előtt. A hazai borok népszerűsítésére vállalkozó mezőny győri tagjai közül többen személyesen izgulták végig a rajtszámok kisorsolását.
Borkai Zsolt polgármester Bolla Péter kabinetfőnökkel, illetve Kardos Károly rektorhelyettes és Szilasi Tamás, a járműipari tudásközpont vezetője egyaránt a középmezőnyben vág majd neki környezetbarát bioetanolos autójával a háromnapos dunántúli „borongolásnak". Az út alkalom kapcsolatépítésre, a város népszerűsítésére, és persze arra is, hogy a kulturált közlekedéshez is példával szolgáljanak a más téren is példakép versenyzők. Köztük rutinos közlekedők, mint például Talmácsi Gábor, Besenyei Péter, vagy az olyan népszerű páros, mint B. Tóth László és Dévényi Tibor.

A mezőny 24-én, Pannonhalmán kezdi a megyei látogatást, majd Nyúlon a szurdik próbatétele után a sportpályán láthatja a nagyközönség, ki lop jobban.

A versenyzők ugyanis időre és pontszámokért bort lopnak majd. Stílszerűen nyúlpaprikással is kedveskednek majd a házigazdák a pincék kincsei mellé.

A csendhez szokott gyirmóti halastó környékét most majd szokatlan hangok verik fel, az Aranyhal étterem parkolójába ugyanis autós ügyességi pályát tervezett Ferjáncz Attila. Ugyanitt este a vacsoránál B. Tóth László diszkója váltja fel az est megszokott hangjait. A délutáni órákban érkeznek a hírességek a Dunakapu térre, ahol a házigazda győri önkormányzat terveiről Serfőző Andrea kulturális osztályvezető számolt be. Többek között a nyúli dalárda és a győri Szent László Borlovagrend tagjai köszöntik a próbatételektől elfáradt autósokat, lovas omnibuszok viszik őket városnézésre és a szállásukra. Másnap, azaz szombaton reggel rajtol tovább a boros futam a Balaton felé. Hogy a győriek milyen sikerrel versenyeznek, vasárnap, 26-án este a díjkiosztón kiderül. De a konkrét helyezésnél a résztvevők fontosabbnak tartják azt, hogy a régió hírnevét öregbítsék, fejlődése érdekében hasznos kapcsolatokat kössenek. Ilyen értelemben mindenki nyerni tud.

Pió Márta
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök leptek el négy szórakozóhelyet

Győr - Közel 130 emberrel szállta meg a rendőrség – bevonva más testületet, hivatalt –… Tovább olvasom