Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Győr már 21,5 milliárdot kapott

Győr - Csaknem 21,5 milliárd forint európai uniós támogatás érkezett Győrbe két év alatt. Az önkormányzatnak majd tízmilliárdot ítéltek oda.
Sajtótájékoztatón számolt be Molnár Csaba győri szocialista országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára tegnap arról, Győr hogyan szerepelt az Új Magyarország Fejlesztési Terv eddigi pályázatain. Elmondta: 206 városi projektet támogattak, összesen 21 milliárd 470 millió forint értékben. Ebből a győri önkormányzatnak 9 milliárd 460 millió forint jutott a Széchenyi tér felújítására, a térségi integrált szakképző központ létrehozására, a hulladékgazdálkodási projektre, valamint a helyi tömegközlekedés fejlesztésére.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adataiból kiderül, hogy a kisalföldi megyeszékhely 21,5 milliárdja csaknem annyi, mint amennyit a régió többi megyei jogú városa kapott együtt. Sopron rubrikájában 9,3, Szombathelyében 8,5, Zalaegerszegében 2,5, Nagykanizsáéban 5,3 milliárd forint szerepel.

Molnár Csaba a nagyobb győri beruházások sorában megemlítette a Széchenyi-egyetem kutatásiinfrastruktúra-fejlesztését, a szigetközi rehabilitáció tervezését, a győri ipari park bővítését, a Technonet-központot. Hangsúlyozta: a győri kis- és középvállalkozások 178 projektje nyert összesen 3,1 milliárd forint értékben. A sikeresen pályázók között található például a Rába Futómű Kft., a Graboplast Zrt., a Borsodi Műhely és a Jankovits Hidraulika Kft. A politikus beszélt arról is, hogy a Győr idegenforgalma szempontjából rendkívül fontos pannonhalmi főapátság másfél milliárd forintot kapott turisztikai fejlesztésre.

Az államtitkár megjegyezte, Magyarország rendkívül jól áll az uniós források felhasználását illetően. A 2007 óta tartó ciklusban hazánk írta ki az első pályázatot, tette meg az első kifizetést. Hozzáfűzte: a 2004–2006 közötti I. Nemzeti Fejlesztési Tervből megítélt támogatások 97 százalékát már kifizették, noha a határidő 2009 tavasza. Ezekből a pénzekből Győrbe 239 projektre 13,7 milliárd forint jutott.

Olvasóink írták

 • 5. Nagyi 2008. október 15. 18:04
  „Olvasni tudónak ! Igaza van, nem voltam elég figyelmes, ez nem jelenti azt, hogy nem örülök a felújításnak.”
 • 4. olvasni tudó 2008. október 13. 01:37
  „Kedves Nagyi, a cikkből idézve: "Ebből a győri önkormányzatnak 9 milliárd 460 millió forint jutott a Széchenyi tér felújítására, a térségi integrált szakképző központ létrehozására, a hulladékgazdálkodási projektre, valamint a helyi tömegközlekedés fejlesztésére." Tehát nem csak a Széchenyi térre jutott a 9 és fél milliárd forint. Azt meg nem tudom, hogy miért nem tudunk örülni a felújításnak, ami több éve húzódik.. egyből jön a bolsevikozás meg, hogy hazudnak.. Gratulálok a kultúrált hozzászólásokhoz!”
 • 3. Nagyi 2008. október 12. 20:01
  „9 milliárd a Széchenyi térre! Talán arannyal borítják be ? Nem lesz az egy kicsit sok ? Szigorú elszámolást kérünk !”
 • 2. grent 2008. október 11. 16:53
  „Mit kapott Győr? Ezektől? Egy fillért sem. Hazudnak éjjel-nappal.”
 • 1. osztógép 2008. október 11. 13:45
  „persze kis bolsevik, peersze...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalba járás helyett internetes ügyintézés

Győr - Huszonnyolcféle ügyet közvetlenül elektronikusan, további negyvennégyet az internetről… Tovább olvasom