Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Győr lehet egy új szakma első központja

A napokban a Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközépiskola diákjainak tartottak előadásokat a Leier City Centerben az elektromos járművek felépítéséről, javításáról. Amennyiben ezek elterjedtté válnak, Győr lehet egy új szakma első központja.

A környezetvédelem és fenntarthatóság ügyéről ma sok szó esik, de egyelőre kevés a kézzelfogható megoldás. A Leier-csoport új üzletága, az Eco-Line ilyeneket nyújt, elektromos termékeik közt a roller, kerékpár, robogó és fűnyíró mellett az autó is megjelenhet a jövőben. A napokban a Bercsényi Miklós-szakközépiskola diákjainak tartottak előadásokat a cégnél az új technológiáról.

Az elektromos járművek működéséről, karbantartásáról Veres László tartott előadást.
Az elektromos járművek működéséről, karbantartásáról Veres László tartott előadást.
Először Zámbó Zoltán, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója, a SZEnergy Team tagja beszélt a fejlesztési munkálatokról, melyek során a 30 fős team elkészített több olyan járművet, amelyek teljes egészében napenergia-meghajtásúak. Az elektromos járművek működéséről, karbantartásáról Veres László, az egyetem munkatársa elmondta: míg ma járművillamossági műszerészeket, addig a jövőben lehet, hogy villamosjármű-műszerészeket fognak képezni az iskolák: mivel biztos, hogy az elektromos járművek lesznek a jövő közlekedési eszközei, de még egyik szakma sem tudja felvállalni ezek javítását, karbantartását.

– Azért is karoltuk fel az ismeretterjesztő előadást, mert szeretnénk, ha győri diákok lennének az elsők, akik ezt az új szakmát megismerik és kitanulják. Az egyetemmel való együttműködés mellett ezzel is támogathatjuk az új szakembernemzedéket – mondta el Kurucz Ákos ügyvezető igazgató.

A bercsényis motorkerékpár-szerelő diákok betekintést kaptak az új technológia rejtelmeibe.
A bercsényis motorkerékpár-szerelő diákok betekintést kaptak az új technológia rejtelmeibe.

A Bercsényi Miklós-középiskola igazgatója, Németh Zsolt kifejtette: amennyiben az elektromos járművek teret nyernek, szakoktatói gárdájuk, korszerű tanműhelyük alkalmas lehet a motorkerékpár-szerelők újfajta szakmai képzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi-flotta az utakon - Kétszáz luxusjármű az EU-elnökségre

A győri Audi is tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy a magyar EU-elnökség alatt a magas rangú… Tovább olvasom