Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Győr Közművelődéséért Díj az iskolaigazgatónak

Győr - „Nem vagyok színházigazgató, sem alkotóművész, ezért is nagy kitüntetés, hogy én kaphattam meg idén a Győr közművelődéséért járó díjat" – kezdte beszélgetésünket a felpéci származású Szegediné Bozzay Katalin, a Kovács Margit Általános és Művelődési Központ igazgatója.

– Nagyon büszke vagyok erre a díjra, de ez az elismerés a kollégáimat is dicséri. Több gyermekfoglalkozásunk van, mint tanítási napunk... Ez meghaladja a 250 programot egy tanévben – folytatta Katalin, akinek a munkásságára az állandó önképzés és megújulás a jellemző. Tanítói, történelem szakos tanári és egyetemi végzettségeket megszerezve naprakész tudás birtokosa. Már harminc éve tanít, s tizenhét éve a Kovács Margit ÁMK igazgatója. Vezetése alatt egyéni képzési terv alapján megkezdődött a kézműves-szakmunkásképzés, majd a ma már érettségit is adó iparművészeti középiskola kialakításával kiteljesedett az alapfokú művészetoktatás is. A Kovács Margit Általános Művelődési Központ nemzetközi kapcsolatai, kiállításai, konferenciái, szakmai kiadványai, különböző kulturális és művészeti rendezvényei jelentősen gyarapították Győr  hírnevét nemcsak az országban, hanem határainkon túl is. 

– Sokan nem tudják, hogy iskolánk német nemzetiségi és kézművesszakképző intézmény is. Az általános osztályos diákok már a kezdetektől emelt szintű rajzot és németet tanulnak. Fontos megemlíteni, hogy Marcalváros „zöld iskolájához" hozzátartozik az ezerötszáz adagos konyha és a nyilvános használatú könyvtár, mozi is –  hangsúlyozta az iskola első számú vezetője, akinek további tervei vannak a művelődési központtal.

Az intézményben jövőre lesz először ballagó iparművészeti középiskolai és német osztály. Az elkövetkezendő tanévben indul az ÁMK életét meghatározó „teljes körű" egészségfejlesztő mintaprogram is.

– Az elmúlt tanévben jelentősen növekedett a nyilvános könyvtárhasználat, iskolánk Zöld Kamera mozijának is nagy sikere van – tudtuk meg Katalintól, akinek a családja mellett az iskolája és a szülőfaluja a „szerelme".

– Nagyon büszke vagyok Felpécre, hisz ott töltöttem a diákéveimet. Oda jártam általános iskolába és talán abban az időben bontakozott ki a szervezőképességem is. A faluban minden helyhez fűződik valami kis emlékem... Így lehetséges az, hogy Felpécen mindig a „kicsi Kató" maradok – emlékezik vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorkiállítás az újszülöttellátásért

Győr-Moson-Sopron - Hagyományőrzési és jótékonysági célt egyszerre szolgál két megyénkbeli népművész… Tovább olvasom