Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győr is látható a román Street View-n

Egy ideje Győr is megtekinthető a román fejlesztésű Street View-utánzaton, hét másik magyarországi várossal egyetemben.

A Google Street View kelet-európai konkurenciájának számító norc.ro, 2009 nyara óta már norc.hu címen is elérhető, és hét hazai város (Budapest, Szentendre, Debrecen, Hajdúszoboszló, Szeged, Miskolc és Győr), illetve a Balaton-régió tekinthető meg rajta, de a tartalom várhatóan még bővülni fog a jövőben...

A lényegesen gyengébb minőségű, de Kelet-Európában annál népszerűbb szolgáltatás lehetőséget ad, hogy olyan európai városokat, térségeket barangoljunk be a monitor előtt ülve, melyekről (a meghiúsult Budapest-projekttől eltekintve) a Google eddig nem volt hajlandó tudomást venni. A legrészletesebben Ausztria tájai vannak feltérképezve, de jól áll Románia is.

A minőséget tekintve szomorúan kell megállapítani, hogy Magyarországon, és azon belül is talán pont Győr városában végezték a legpocsékabb munkát a készítők. Az összeillesztések sok helyen pontatlanul történtek meg, és a belváros egy jelentős részén még mindig nem az a látvány fogad minket, amit várnánk. A Szent István úton "járva" például gyakran észrevehető, hogy nem az a panorámakép tárul elénk, amit a tájékozódási pontra kattintva el szeretnénk érni, de azért mindenképpen érdemes megtekinteni, hogy milyen képet kapnak rólunk azok a külföldiek, akik eddig még csak a világhálón látták városunkat:Olvasóink írták

 • 18. elemér 2010. január 24. 03:52
  „A Google Street View kelet-európai konkurenciájának számító norc.ro, 2009 nyara óta már norc.hu címen is elérhető, mivel ezt az unio financirozza és nem a románok.”
 • 17. elemér 2010. január 22. 16:21
  „Senkinek nincs annyi serverje a világon mint a google-nak. Ezért nem is tudnak vele versenyezni. Norc aszongya már órák ota hogy most kezellik a rendszert és nincs szolgáltatás. Nincs elég serverük ez a igazság.
  Tudásban se versenyképessek a google-l. Ott a legokosabb mérnökök dolgoznak és kiszürik az embert, megnézik az iskolai eredményeit.”
 • 16. elemér 2010. január 22. 12:05
  „Google-nak nincs jogi tapasztalata. Mérnökök azt hiszik hogy azt csinállnak amit akarnak, mert jót tesznek a világnak. Ilyesmit már megvitattak az USA-ban, és könyvet is irtak a Google-rol. Mo.-n megy a mutyizás és ez lehet a legnagyobb akadály.”
 • 15. AstarothZ 2010. január 20. 12:40
  „Ha én az APEH lennék, az összes tiltakozónál aki nyafog, hogy látszik a kocsija meg a háza, kapásból rovancsolnék! Akinek nincs félni- ill. rejtegetnivalója annak érdekes módon nem jár a pofája. Nem zörög a haraszt...”
 • 14. AstarothZ 2010. január 20. 12:18
  „Az összes ilyen adatvédelmi szarházi elmehet a bús p.-ba! Átestek a ló túloldalára. Ilyen alapon a TV-adásokban látható köztéri felvételekkel, vágóképekkel pld. a híradókban, vagy más műsorokban mi a helyzet, vagy az újságokban megjelenő utcai fotókkal? Ha pld. a karácsonyi bevásárló őrület kapcsán egy tömött plázában mutatják a kosarakkal rohangáló vásárlókat, vagy mondjuk egy közlekedési dugó esetében az feltorlódott járművek tömegét, akkor ott is jogsértést követnek el? Ott sem kérnek egyenként mindenkitől engedélyt a felvételek közlésére! Ha kimegyek az utcára, akkor látom az emberek arcát, meg a rendszámokat is, JÉÉÉ milyen meglepő!, vagy csukott szemmel kell ezután közlekedi? (Szándékosan nem olyan rendezvényeket soroltam, ahol a belépő jegyen rajta van hogy ,,A rendezvényről film- és hangfelvétel készül blablabla...") Ez a Street View egy nagyszerű dolog, feltétlenül támogatni kell!”
 • 13. adalfold 2010. január 20. 02:10
  „BENÉZTEM EGY ABLAKON A MÓNUS ILLÉS UTCÁBAN . OTT VIRÍT EGY SZŐKE RIBANC EGY SZÁL SEMMIBEN ÉS ÉPP KINÉZ.”
 • 12. igazmondó 2010. január 19. 10:54
  „ki nem szarja le, hoyg látszik az autó... az enyém is látszik, Örülök is neki :)
  A rendszámot úgyis kitakarják.”
 • 11. mir 2010. január 19. 10:53
  „10

  Ha a rendszáma ki van takarva akkor az.”
 • 10. o72 2010. január 19. 10:35
  „Nem feltétlenül a témához tartozik, de nem örülök, hogy a házunk előtt még az autóm is látszik. Ez normális?”
 • 9. kikelet_ 2010. január 19. 09:41
  „fél év lemaradással írják meg a cikket és még kötekednek is :D”
 • 8. bn 2010. január 19. 08:21
  „Szerintem sem kell fikázni a norcot, szerintem elég jól működik, immár lassan egy éve...
  Nem kevés munkával jár, hogy minden pontos összeillesszék a képeket, kitakarják az "adatvédelmileg aggályos" dolgokat, és ezt minden egyes kék pötty esetében meg kell tenni. Ha valaki meg akar nézni egy címet, beazonosítani épületet, lakást keres, és meg akarja nézni a környéket arra tökéletes. Sokkkkkal jobb mint a semmi.”
 • 7. mir 2010. január 19. 06:25
  „Már ősszel nézegettem ezt az oldalt a kisalföld le van maradva egy csöppet. Egyébként meg ha tudnák hogy milyen technikai feltételei vannak egy ilyen oldal elkészítésének akkor nem írnának össze vissza. Nem beszélve hogy szinte a legeldugottabb utcákat is lefényképezték szal baromi alapos munkát végeztek”
 • 6. Bavlito 2010. január 18. 22:45
  „-upho-: szerintem ezért szerepel a cikkben, hogy "a meghiúsult Budapest-projekttől eltekintve", de kötve hiszem, hogy amúgy érdekelné őket Győr, vagy bármelyik más kelet-európai város, Budapestre is csak a Norc miatt jöttek, Romániának még a térképe sincs fent rendesen a Google Maps-on :)”
 • 5. reggi 2010. január 18. 22:44
  „-upho- val értek egyet. Most aztán az ombudszmanó mit tesz? betiltja a képeket? Egyébként tényleg régen fenn van, kör mail-ban terjedtmár szeptember-októberben. Felébredt akisalföld!
  A 3 kamerás kocsit ro rendszámmal 09.07.11-én lefényképeztem többször is a Levendula utcában, ment a Serfőző dűlő felé.
  Klasz, sajnos a peremkerületekre már nem volt idő.
  Ezek a képek pedig nagyon jók lesznek az APEHnek, lehet pontosítani az ingatalanadót, ki sem kell menni + a google föld profi vezióval azt is meg lehet nézni, hogy kinek hány bolhája van....”
 • 4. Igazamvan 2010. január 18. 22:27
  „Abszolut korrekt munkát végeztek, ha nem tetszik akkor ne nézzed, vagy csináld meg magad!!!”
 • 3. omm 2010. január 18. 22:26
  „#2
  Te honnan tudod, hogy Budapesten kívül jöttek volna Győrbe is? Linkeld már be légyszíves.

  http://index.hu/tech/2009/06/19/a_google_budapesten_is_leallitotta_a_street_view-t/”
 • 2. -upho- 2010. január 18. 21:47
  „Nagy tevedes, a google nem nem vett tudomast gyorrol vagy mas magyarorszagi nagyvarosrol hanem Jori Andras adatvedelmi biztos tulbuzgo munkajanak koszonhetoen leallitottak a fenykepezest. Kerem ennek utanajarni es a cikket korrigalni, ez igy hibas es felrevezeto.”
 • 1. t-a-ibi 2010. január 18. 21:38
  „Több hónapja fenn van .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kölcsey-hétre sok diákot várnak

Egyhetes rendezvénysorozat szól nemzeti imádságunk, a Himnusz és költője, Kölcsey Ferenc… Tovább olvasom