Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Győr is csatlakozik a Föld Órája programhoz

Szombaton egy órára több épület is sötétségbe borul.

A világszervezet az idén már kilencedik alkalommal hirdette meg a figyelemfelhívásnak szánt programot, amelynek lényege, hogy a csatlakozók egy órára lekapcsolják a világítást, vagy az egyéb áramot fogyasztó készülékeiket. Az idén március 28-án 20:30 és 21:30 között a világ több mint 160 országának több mint 7000 települése egy órán át kapcsolja le épületei díszkivilágítását, az éghajlatváltozás hatásai ellen való küzdelem jegyében. A kezdeményezéshez a győri önkormányzat is csatlakozik, ezért egy órára sötétségbe borul a Városháza, a Jedlik Ányos híd, a Széchenyi tér, a Rába part – Várfal sétány, de lekapcsolják a világítást a Káptalan dombon, a Bazilikánál is.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. A Sydney operaháztól az Eiffel toronyig a világ ikonikus épületei sötétülnek el.

A világméretű akció szervezői arra bíztatnak, hogy minél többen álljunk a jó ügy mellé, és szombaton egy órára nélkülözzük a tévénket, gyújtsunk gyertyát, ily módon fejezzük ki, hogy fontos számunkra a bolygónk jövője. A Föld Órája a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet, egyben rámutat arra, egy kis odafigyeléssel mi is sokat tehetünk Földünkért. Ha feleslegesen nem folyatjuk a csapot, lekapcsoljuk a villanyt, ha kijövünk a szobából, vagy elektronikus levelünket nem nyomtatjuk ki, már hozzájárultunk környezetünk megóvásához.

A kezdeményezésről még többet a foldoraja.hu oldalon tudhat meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2015-ben is Pure Fashion Győrben!

A Pure Fashion program keretében ebben az évben már négy alkalommal találkozhattak lányaink Győrben. Tovább olvasom