Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Győr is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz

Március 23-án este fél 9 és fél 10 között a világ több mint száz országa burkolózik sötétségbe.

A WWF 2007-ben indított kezdeményezéséhez városunk évek óta csatlakozik több középület díszvilágításának lekapcsolásával. Az akcióban bárki részt vehet március 23-án 20.30 és 21.30 között, amikor a világ több mint száz országa burkolózik sötétségbe.

A WWF szemléletformáló kampányában napjainkban már több ezer város vesz részt. A klímaváltozás elleni jelképes felszólaláshoz évről évre többen csatlakoznak, akik ma már talán nem csak ezen az egy napon figyelnek oda környezetükre, de az év minden napján környezettudatosan élnek.

Az idén 2013. március 23-án este 20.30 és 21.30 között kapcsolódnak le a lámpák, sötétednek el híres épületek. Az akcióban Győr önkormányzata is évről évre részt vesz, az idén a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton a Várfal sétányon, valamint a Káptalan dombon a Bazilikánál kapcsolják le a díszvilágítást.

A kezdeményezéshez természetesen bárki csatlakozhat azzal, hogy ebben az egy órában lekapcsolja otthonában a villanyt, nem kapcsolja be a televíziót, nem használ áramot fogyasztó készülékeket.

Az akcióhoz csatlakozók a www.foldoraja.hu weboldalon regisztrálhatnak is. Az a település, amelyről arányaiban a legtöbben jelzik részvételüket, egy évig viselheti a WWF Föld Órája fővárosa címet.

2012-ben minden eddigi rekordot megdöntött az akcióban résztvevők száma. Valamennyi kontinens 150 országa, 6525 város valamint 2 milliárd ember fogott össze, és fejezte ki csatlakozásával bolygónk iránti elkötelezettségét. Hazánkból egy évvel ezelőtt 93 magyar település, 467 vállalat és intézmény, valamint közel 9000 magánszemély regisztrált.

A Föld Órája a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet, egyben rámutat arra, egy kis odafigyeléssel mi is sokat tehetünk Földünkért

Olvasóink írták

  • 3. Dwatson 2013. március 19. 21:53
    „Egy héttel korábban kellett volna megrendezni,több hazai település sötétben volt.”
  • 2. Oreg35 2013. március 19. 20:51
    „Ez ugyan olyan felesleges, mint az óra állítgatása! Magyarul: "Nagy hű-hó semmiért!"”
  • 1. creat 2013. március 19. 18:16
    „Az érdeklődők figyelmébe ajánlom a mavir.hu oldalt. Ott mindjárt az első oldalon található az ország pillanatnyi fogyasztása. Javaslom az érintett napig minden nap az adott időszak adatait rögzíteni ( a frissítés pár másodpercenként történik) és összevetni az adott óra fogyasztásával. Én tavaly figyeltem, és gyakorlatilag nulla volt a hatás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regionális képzés bíráknak és bírósági titkároknak Győrben

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) képzéssorozatot indított Magyarország összes bírójának és bírósági titkárának. Tovább olvasom