Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Győr herdálja a vagyonát?

Miért herdálja Győr a saját vagyonát? – tette fel a kérdést két győri fideszes országgyűlési képviselő.
Miért herdálja Győr a saját vagyonát? – tette fel a kérdést pénteken két győri fideszes országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy a város versenyeztetési eljárás nélkül kívánja értékesíteni a Pápai úti volt állatvásárteret.

Szijjártó Péter
Kemény bírálatot fogalmazott meg a városvezetés vagyonpolitikájáról Szakács Imre és Szijjártó Péter (mindkettő Fidesz) tegnapi győri sajtótájékoztatóján. Előbbi politikus nehezményezte, hogy a jelenlegi városvezetés az 5,5 milliárd forintos hitelfelvétellel olyan döntést hozott a Tihanyi Árpád úti aluljáró ügyében az utóbbi hetekbe , amellyel jelentősen megnehezítette a következő városvezetés dolgát. „Senki nem vitatja, hogy a közlekedés helyzetén javítani kell. Az is világos, hogy a Baross hidat néhány éven belül fel kell újítani, emiatt teljesen le kell zárni, ezért szükséges még egy kapcsolat Győr északi és déli városrészei között, de tisztelettel kérdezem: erre miért nem gondoltak az elmúlt tíz évben?" – fogalmazott. Szerinte ha az önkormányzatnak lenne vagyongazdálkodási koncepciója, több pénze lenne a városnak és nem kellene hitelből építkezni.

Szijjártó Péter kifejtette: a jelenlegi kormány gatyára vetkőztette az önkormányzatokat, s ennek tükrében különösen érthetetlen, hogy a város miért herdálja a saját vagyonát. Mindezt aq Pápai úti volt állatvásártér kapcsán mondta, amiről – ahogyan arról tegnapi számunk címoldalán beszámoltunk – a közgyűlés csütörtökön döntött úgy, hogy két sikertelen licitfelhívás után versenyeztetési eljárás nélkül kívánja értékesíteni. A politikus hozzátette: a közgyűlés többsége tavaly nyáron döntött úgy szabad utat enged a bevásárlóközpontfejlesztési terveknek, amelyek magánterületen valósulnának meg. A Fidesz – mondta – már akkor figyelmeztetett arra, hogy ezzel az önkormányzati területen megvalósuló kereskedelemfejlesztési elképzeléseknek csinál konkurenciát, s nem véletlen, hogy a 490 millió forintos kikáltási áron nem akadt jelentkező a volt állatvásártérre. „Ez a döntés, amit a Fidesz közgyűlési frakciója nem szavazott meg, Győrnek hátrányos, a győrieknek hátrányos. Akkor kinek jó? Mert valakinek biztosan az. Ki ezért a felelős? Mire fel ez a sietség? Melyik az a kör, amelynek kedvezni akarnak? Ugyanaz, amelyiknek a tavaly nyári döntéssel is?" – tette fel kérdéseit a politikus, megjegyezve, hogy várják a városvezetés válaszait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt árvát fogadott örökbe Győr

Az ingyenes jótékonysági koncerten 570 millió forint gyűlt össze a győriek adakozásából. Tovább olvasom