Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Győr helyett a SYMA-ban rendezik a 2014-es női kézilabda Eb-t

Győr helyett a budapesti SYMA-csarnokban rendezhetik meg a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság egyik csoportjának küzdelmeit, miután a vidéki nagyváros önkormányzata kedden visszavonta a tervezett multifunkcionális csarnok tervpályázatát.

Nemcsik Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára az MTI-nek szerdán elmondta: a horvátokkal közösen elnyert kontinensviadal kapcsán Győr mint lehetséges helyszín szerepelt, mivel a kandidálás során a város még csak tervezte az aréna építését. A tartalékcsarnoknak a magyar szövetség a budapesti SYMA-csarnokot jelölte meg.
"Nagyon friss még a hír, így aztán most elkezdjük a módosítással kapcsolatos munkát. A másik három magyarországi helyszínnel, Veszprémmel és Debrecennel, illetve az utolsó hétvégi elődöntőknek és helyosztóknak otthont adó Papp László Arénával nincs gond" - tette hozzá Nemcsik.

A 2014. december 7. és 21. közötti Eb-n a horvátok Eszéken, Varasdon és Zágrábban rendeznek meccseket.

A győri önkormányzat kedden döntött úgy, hogy visszavonja a városba tervezett multifunkcionális csarnok tervpályázatát, mivel az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nem igényelhető a munkához elegendő támogatás.

Borkai Zsolt polgármester - aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is - jelezte: egy ekkora beruházás tervezésénél számoltak a társasági adóra vonatkozó kedvezmények igénybevételi lehetőségével, és azoknak a nagyvállalatoknak a támogatásával, amelyeknek érdeke, hogy ilyen létesítmény épüljön Győrben.

Mint az önkormányzat levele kitért rá: a társasági adó kedvezményeivel kapcsolatban - a sportági szakszövetségekhez beérkezett pályázatokban igényelt összegek nagysága alapján - "az látható, hogy reálisan nem igényelhető akkora támogatás, amely egy ilyen csarnok megépítését tudná biztosítani".

A bizonytalan gazdasági környezet és a jövő évi adózási kérdések nyitottsága miatt a győri önkormányzat egymaga felelősségteljesen jelenleg nem vállalhatja egy olyan létesítmény megépítését, amely miatt hosszú éveken keresztül nem lenne forrás semmilyen más fejlesztésre.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. ndf 2011. szeptember 29. 22:17
  „-Nem értem a ppp konstrukció miért ördögtől való a fityisz szerint, ideális megoldás arra, ha nagy pénz nem, de évenkénti kisebb összeg hosszabb távon is rendelkezésre áll. Jelenleg úgy tűnik ez a helyzet.
  -Nem értem, hogy hogyan képzeli a kormány a helyi iparűzési adók elvételét, remélem ez marad a meghiúsult brainstorming szintjén, mert felháborító, kommunista agymenés - lévén a városok között lévő különbségek eltérő teljesítményükből adódnak, a fejlettebb kárára egalizálók pedig rendre Marxba csomagolva érkeztek, most meg meglepetésre narancsba (persze ahol ugyanúgy KISZ-titkárok pózolnak MSZMP KB tagokkal, mint az MSZP-ben, meg a Hazafias Népfront volt elnöke osztja az észt egészségügyi kérdésekben ott nincs is min csodálkozni).
  -A leginkább elfogadható konstrukció az lenne, ha a létesítményt az Audi ETO KC finanszírozná, a klub stadionja lenne, melyet bérelne a férfi kézi csapat, a futsalosok, illetve alkalmanként Győr városa - magának a városnak nem értem miért lenne szüksége több multifunkciós csarnokra, az nem érv, hogy tízévente játszanak itt majd egy meccset a női kézi EB-ből. Kisebb városi rendezvényekre megtenné a Magvassy, a nagyobb állandó kapacitásszükségletű női kéziklub pedig finanszírozza meg az újat, költségeit pedig a bérbeadásból csökkenthetné (amúgy lehet ez lesz a vége).
  -Abszurdum, hogy egyes hozzászólok a fityisz impotens gazdaságpolitikáját az előzőek impotenciájának terhére írják. A költségvetés évente kerül tervezésre, nem egy széfből fizetjük a folyó kiadásokat, amit ez a gonosz fletó kirabolt. Azért nincs pénz, mert egy bizonyos Matolcsy nevű elszámolta mind a 2010-es, mind a 2011-es költségvetést, a bevételeket túltervezte, a kiadásokat alul, a növekedést felül, az inflációt alul, ráadásul olyasféle idiotizmusokkal terheli pénztárcánkat, mint a most elmeszelt telekomadó (kivetették a telekomadót->a t-com és társai áthárították azt ránk->a kormány elköltötte a telekomadót tanácsadói szerződésekre meg baromságra->az EB elmeszelte az adónemet, ahogy az várható volt, mivel EU-s direktívát sért, hogy csak úgy mindenféle címke nélkül hullik a központi költségvetésbe a 61 mrd->a büdzsében további lyuk keletkezik->megfizetjük majd azt is, magyarán a telekomadó tkp. kétszer fog megfejni minket, akik igénybe vesszük a telekom-cégek szolgáltatásait ami skandallum). Ezért nincs pénz, meg a rosszul tervezett ÁFA-bevételek, az örökkön lyukas költségvetés, a modernkori magyar történelemben először beszántott Pénzügyminisztérium hiánya, a KT és kompetens gazdasági vezetés hiánya miatt. Gyurcsány idiotizmusa és Veres gengszterkedése ehhez a sártengerhez képest betonalapú, tükörsima műút volt, Bajnai meg egyenesen mágnesvasút. Nem értem Chikán hogy bírja ezt szó nélkül (illetve csak enyhe kritikával), talán neki lehetne ráhatása erre az ámokfutásra, mint az első Orbán-kormány első gazdasági miniszterének, kompetens gazdasági szakembernek. Mert amíg Matolcsy meg Kopátsy számok nélkül könyvel, addig itt nem lesz pénz, egy dekagramm sem.”
 • 32. toto72 2011. szeptember 29. 14:14
  „Helyes döntés!! Debrecen, Pécs, Szeged, mindnek közel 30 milliárdos adóssága van, Győrnek ehhez képest minimális. A mai helyzetben nem kell ezt növelni. Osszuk be ami van és költsük a legfontosabbakra.”
 • 31. thaibox 2011. szeptember 29. 14:10
  „Kedves Kisem 29!
  Valószínű,hogy igazad is van, hogy nem térülne meg, mínuszos lenne, de csak akkor ha te vezetnéd a Csarnokot!
  Elég sok "guru" részéről ez másképp hangzott, ennek is utána lehet nézni! Megfelelő vezetés és szakmai irányítás mellett megoldható,hogy a létesítmény rentábilis lenne, ha nem mindenki a saját érdekeit és a zsebét nézi,hanem azt,hogy folyamatosan legyenek programok és rendezvények, ami nagyon hiányzik Győrnek, ez ami van és volt Tavaszi-Nyári programok ez nagyon silány, abszolút nem turista csalogató, amin a hangsúly lenne, mert kihasználva a Város adottságait simán meglehetne tömni turistákkal, de sajnos nem így van!!! A Fürdőről meg ne is beszéljünk! No Comment!! A városvezetés szégyene! Csak azokat a fejlesztéseket beruházásokat támogatják, amihez saját érdekük fűződik,vagy a zsebük érdeke, a többi az le van szarva! Ez a szomorú itt!!!”
 • 30. há 2011. szeptember 29. 09:36
  „Pedig szerintem telt ház lett volna minden egyes meccsen. Mindegy, hajrá csajok!”
 • 29. kisem 2011. szeptember 29. 07:19
  „Pénz, saját forrás az eredetileg minimum négyezer fős multifunkcionális csarnokra még csak lenne, de hogy az év napjainak többségében kihasználatlanul, jobban mondva árbevételt nem, de költségeket termelő lenne, az biztos.
  Az első állításnak utána lehet nézni, a másodikat pedig tessék átgondolni!

  Végre rájött valamelyik kompetens döntéshozó vagy a tanácsadója, hogy nem lesz rentábilis a dolog, annak tükrében különösen nem, hogy az eredeti elgondolás szerinti PPP-konstrukció (idegen pénz bevonásával, más által megvalósítva) mostanság vörös posztó az állami-, meg a városvezetés szemében.(Eredetileg csak évenként 30 napra bérelték volna vissza a csarnokot, nem gondolkozhattak többre, mint évi 10-15 városi rendezésű eseményre.)”
 • 28. háté 2011. szeptember 28. 23:35
  „Nincs messze a SYMA- csarnok, ráadásul egyben kirándulás is.
  Legalább felújítják a Magvassyt!
  Uszodát Marcalvárosban- bármilyent és olcsót, had fürödjön a nép legalább a vízben!”
 • 27. nasi12 2011. szeptember 28. 22:20
  „Tisztelt 26. Dwatson!
  A tatárjárás után sem volt egyszerű talpra állni, így a Gyurcsányjárás rehabilitációja sem egyszerű feladat.
  Remélem, megoldjuk.
  Inkább a csarnok építését kezdjük pár évvel később, mint a hiperszupermodern korház építését állítsuk le évekig.”
 • 26. Dwatson 2011. szeptember 28. 21:49
  „Semmire nincs péz,és ez egyre inkább így lesz.Amikor a Kossuth középhullámú adót este 21.05-kor kikapcsolják mert nincs péz a villanyra,akkor min csodálkoztok?”
 • 25. lacivélemény 2011. szeptember 28. 20:29
  „Nekem az tetszik itt a hozzászólásoknál, hogy van itt néhány emberke, aki nemrég még azért szidta a város vezetést, hogy "minek ide újj csarnok"....mert pénzpocsékolás.
  Most meg azért, hogy miért nem lesz újj csarnok....hogy is van ez?

  Én személyszerint sajnálnám, ha nem épűlne városunkban egy olyan szintü aréna, ami méltó városunkhoz és női kézilabdacsapatunkhoz....

  Úgy hogy hajrá Városvezetés!”
 • 24. Heco107 2011. szeptember 28. 20:19
  „Bocsi!A 23-as hozzászólást hibákkal,nem befejezve és véletlenül küldtem el!nasi12-jól írja,Borkainak ehhez semmi köze.Ő csak egy kirakat ember,nem ő irányítja a városunkat.Így pedig csak hab a tortán,hogy az eb rendezésről is lemaradtunk.Megfelelő szakértelmű gárdával pedig igenis lehet a Magvassyt bővíteni,az ezer éve kihasználatlan campingből pedig ki lehetne alakítani egy kulturált parkolót.A többit amit szeretnék azt nem írom le ,mert ugyis kimoderálnák,pedig sértő szavakat nem is írnék.Úgyhogy csak ennyi:Köszi Zsolti!”
 • 23. Heco107 2011. szeptember 28. 20:04
  „nasi21-jól írja,Borkainak ehhez semmi köze.Ő csak egy kirakat ember,nem ő irányítja a városunkat.Így pedig csak hab a tortán,hogy az eb rendezésről is lemaradtunk.Megfelelő szakértelmű gárdával pedog igenis lehet a Magvassyt bővíteni,az ezer éve kihasználatlan campingbő,l pedig ki lehetne alakítani egy kúltúrált parkolót.”
 • 22. greenie 2011. szeptember 28. 20:00
  „Ennyit a város sportdiplomáciai erejéről. A Bajnokkal Győr csak nyer? Hiszen ezt ígérték annak idején. Vagy már megint jól befürödtünk? Köszönjük Bajnok!”
 • 21. nasi12 2011. szeptember 28. 19:47
  „Szerintem ehhez semmi köze Borkainak.
  Nagyon szomorú, hogy városunk pénzéből, az elmúlt nyolc év országrombolóinak hibáit kell kijavítani.
  Nekem az jobban fáj, hogy ezek még mindig nincsenek dutyiban.
  Kicsit, furcsa, hogy ugyan azok, akik pár napja még azért támadták a Bürgermeister-t, hogy csupán azért az egy db az-az egy darab BL döntő kedvéért, mért kell egy ekkora MEGA beruházást kierőszakolni ebben a nehéz gazdasági helyzetben, azok most harsogva kérik számon a Polgármesteren, hogy nem megy bele, egy ilyen bizonytalan anyagi hátterű, a város pénzét évekig lenullázó beruházásba.
  Szerintem felmérve városunk anyagi teljesítőképességét, ez egy megfontolt, bölcs döntés volt, még ha nem is a polgármester sugalmazta ezt, hanem a nagyon is okosan gondolkodó szakértői.
  Ne feledjük, egy ekkora építmény napi életben tartása is hatalmas összegeket emésztene fel, attól a pillanattól, ahogy megtörtént az átadás.
  Szomorú, hogy az egyetemi csarnok építésénél nem vették figyelembe a felmerült igényeket, sőt még a kézilabdás társadalom aggályait sem hallgatták meg, (hogy legyen az a csarnok legalább 5-6 ezer ember befogadására képes) és lehet, hogy csupán a visszaosztott jutalék zsebre tétele miatt, építettek a már meglévő Magvassy mellé, még egy középszerű csarnokot.
  Persze a BL döntőig még el kell jutniuk, kézilabdás lányainknak, és, majd ha megnyertük azt a nagykupát is, akkor elővesszük ismét a terveket.
  Tudjuk, a Ferencváros ugyan Győrben negyed óra elteltével ravaszul feladta a találkozót, de félő, hogy majd a Népligetben, amikor már a BL és a kupa terhe alatti nyomás is ránehezedik lányainkra, megint törnek és zúznak, és néhány játékosunkat, ismét lenullázzák majd, mint Görbét és Spiridont anno.
  Elég csak néhány hónapra harcképtelenné tenniük, Lökét és Lekicset, és máris elszállhatnak ismét aranyos álmaink.”
 • 20. audieto54 2011. szeptember 28. 19:28
  „"Bizonytalan gazdasági környezet?"Ezt kimeri mondani egy FIDESZ-es Polgármester?Azok után,hogy a "Jövő Győrben Épül !"
  Hogy képviseli a várost?
  Igaz a választásokon még független volt. Miután győzött rövid idő alatt "átváltozott".
  Az igazi sport ember nem ilyen-Nem vitatva sportban elért sikereit-akkoriban biztos sokkal többen bíztunk és szorítottunk Neki.
  Most lehetne viszonozni,deháááát......”
 • 19. Hedon 2011. szeptember 28. 18:48
  „Ami Győrben nem mehet Önerőből(főleg Audis pénzből) akkor
  miért épülhet full állami pénzből Debrecenben a stadion??

  Úgy tűnik sokaknak fáj Győr fejlődési potenciálja.
  Le kellett kicsit járatni bennünket Európa előtt.
  A jövő Győrben (le)épül!!”
 • 18. thermál 2011. szeptember 28. 16:03
  „Hát ez egy s(z)ima ügy, győri bukta, amit közgazdasági tankönyvek lapjaiba csomagoltak, hogy mindenki megértse. Már nem a "lassan mondom" ,hanem a "gazdaság teherbíró képessége" amit minden tévedésre rá lehet húzni. Meddig?”
 • 17. .viki27. 2011. szeptember 28. 15:45
  „A Népstadiont is most kell megépíteni Telki az miből épült?Nem nagyon akarják,hogy Győr fejlődjön valószínű az irigység beszél!”
 • 16. zoltania2 2011. szeptember 28. 15:00
  „Már másodszor próbálom megírni ebben a cenzúrázott lapban hogy tudomásul kell venni hogy Kósa nem egy pályán focizik Borkaival.Megérjük még azt is hogy az ország új fővárosa Felcsut lesz.Tudomásul kell venni hogy az állami pénzek elosztása párthűség alapján történik és ott úgy látszik erősebb Debrecen a mint Győr. Lehet ismét cenzúrázni !!!!!!!”
 • 15. drKotász 2011. szeptember 28. 14:36
  „2. Morpheus
  És nincs egy normális uszodája, de van egy olimpiai bajnok polgármestere, vicc.”
 • 14. Gab2000 2011. szeptember 28. 14:30
  „hidas

  Igen a hely adott lenne az aréna helyett oda egy jó kis uszoda kellen

  Borkai Zsoltnak meg lehet üzenni szépen csendben mint MOB Elnök alias sport diplomata saját hazájában saját kis városának kárára bukott meg, hogy nem tudta idehozni a meccsek egy rését.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kossuth híd lezárva - csúcsforgalom a Jedlik és a Petőfi hídon

Portálunk megnézte, hogy a Kossuth híd kiesésével mennyire nőtt meg a forgalom a Jedlik és a Petőfi hídon Győrben. Tovább olvasom