Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Győr gyöngyszeme lehetne

Kovacsics Imre győri polgármesterjelölt szerint fel kell karolni a marcalvárosi sport- és szabadidőközpont létrehozásának gondolatát.
A Kisalföld cikke nyomán (Húszéves ötlet, ami még mindig időszerű, 2006. július 27.) került reflektorfénybe a marcalvárosi sport- és szabadidőközpont felépítésének ötlete, ekkor figyeltek fel Tagai István egykori tanulmányára, amely sokak szerint továbbgondolásra érdemes.
Kovacsics Imre győri polgármesterjelölt tegnap sajtótájékoztatót tartott az ügyben.

„ Győrnek olyan sport- és szabadidőközpontra van szüksége, amely a családoknak és a fiataloknak egyaránt kikapcsolódási lehetőséget nyújt, amelyben többek között a mostohán kezelt extrém sportok képviselői is helyet kapnak, amelybe a szülők nyugodt szívvel elengedhetik a gyermekeiket, mert a diszkók után a menetrendszerűen közlekedő autóbuszokkal biztonságos lesz a hazatérésük" – fogalmazott Kovacsics Imre.

Elhangzott még, hogy a tervek szerint itt lehetne felépíteni például egy multifunkcionális csarnokot is, amelyben a jégrevütől a motokrosszversenyen át sokfajta esemény, rendezvény kaphatna helyet.
Tagai István, aki hosszú ideig a MÁVDAC elnöke volt, napjainkban pedig sikeres vállalkozó, a következőket mondta:

„ Örülök, hogy komolyan veszik ezt a koncepciót, amely soha nem volt olyan időszerű, mint napjainkban. Negyvenezer ember él a leendő központ közvetlen környezetében, ráadásul a százharmincezres városban sem található egy ehhez hasonló szabadidős park. A lovardával, a kotrással kajakversenyekre is alkalmassá váló Holt-Marcallal, a bezárt sertés- és a bezárandó szeméttelep átalakításával, a Pápai út nyolcszáz méteres átvágásával – a már meglévő területekkel együtt – Közép-Európa legnagyobb szabadidőparkja alakítható ki ezen a területen."
A tájékoztatón részt vett Imre István, az Integrál-H rt. elnök-vezérigazgatója úgy is, mint a lovarda és a sportpálya üzemeltetője és mint az Integrál-DAC labdarúgócsapat tulajdonosa.

„ Nyolc évvel ezelőtt vettük át a rossz állapotban lévő lovardát, azóta virágzik a sportág, mi rendelkezünk az ország legjobb ugrólovával, nemzetközileg jegyzett versenyzőink vannak. A MÁVDAC-ot a labdarúgó megyei első osztály alsó régiójából vezettük az NB II élmezőnyébe, miközben a létesítményt is állandóan fejlesztjük. A körülöttünk lévő üres területek hasznosítására kész terveink vannak. Hat éve beadtuk a városnak ezeket, de érdemleges választ nem kaptunk. Ez fájó pont, bánt engem, különösen azért, mert korábbi munkáinkkal már bizonyítottunk. A volt disznószállás Győr egyik szégyenfoltja, patkányok tanyája, ahelyett, hogy más formában a város polgárait szolgálná játszóterekkel, pihenőhellyel, sportszállóval. A tó másik felére tervezünk egy kétszázhetven lakásos európai színvonalú lakóparkot. Meggyőződésem, hogy magántőkével és egyes területek tartós bérleti használatbavételével ez a sport- és szabadid őközpont Győr legújabb gyöngyszeme lehetne."
Kovacsics Imre hozzátette: a szabadságon lévő Révi Zsolt városi főépítész felhatalmazta véleményének közzétételére: minden olyan beruházást támogat, amely a győri polgárok érdekeit szolgálja. Ezek között is elsőbbséget élvez a Marcal-tónak és környékének rendbetétele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forintos egyházi adó

Egy győri asszony postaládájában a katolikus egyház győri belvárosi plébániájának csekkjét találta. Tovább olvasom