Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Győr és Budapest kulturális partner

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Balogh József győri polgármester és Demszky Gábor.
Demszky Gábor
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Balogh József győri polgármester és Demszky Gábor budapesti főpolgármester tegnap. E szerint a két város partnerséget vállal az Európa kulturális fővárosa pályázaton.

A magyar kormány október végén jelenti be, hogy a nemzetközi zsűri javaslata alapján Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Pécs vagy Sopron lesz – egy német város, Essen vagy Görlitz mellett – Európa kulturális fővárosa 2010-ben. Balogh József győri polgármester tegnap hivatalában fogadta Demszky Gábor budapesti főpolgármestert, s a tárgyalást követő sajtótájékoztatón együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá.


Kölcsönös biztosítékok


A dokumentumban az szerepel, hogy a két fél 2006 és 2010 között közös PR- és marketingakciókat folytat a cím, a felvezető események és a jeles év hazai és nemzetközi népszerűsítésére. Az önkormányzatok kölcsönösen biztosítják egymás számára a kulturális megjelenés lehetőségét a rendezvényeken és a fesztiválokon. Budapest emellett felajánlotta, hogy győzelme esetén folyamatos bemutatkozási lehetőséget ad Győrnek a főváros egy kitüntetett pontján.

„ Együtt többre jutunk"

„ Egyik pályázó város sem képes arra, hogy egy teljes éven át fenntartsa az érdeklődést. Együtt többre jutunk" – indokolta a megállapodást Demszky Gábor. A politikus elmondta: Debrecen nyitott az együttműködésre, Sopronnal – ahol szintén tegnap járt – és Győrrel már aláírták a szerződést, Miskolc és Eger még gondolkodik, míg Péccsel szerdán tárgyal.

Egy-egy hónapra

A Kisalföld kérdésére, hogy a nyilatkozat annak a korábbi gesztusnak a megerősítését jelenti-e, miszerint Budapest egy hónapra átengedné a címet több városnak, így Győrnek, Demszky Gábor azt válaszolta, igen. (Ez egyébként így nem szerepel a dokumentumban – a szerk.)
Balogh József azt a pontot emelte ki, hogy a két település mind a hazai, mind a külföldi városokkal kialakított kapcsolatait és tudását a másik rendelkezésére bocsátja. A polgármester jelezte: Budapest és Győr jól kiegészíti egymást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevásárlóroham a 83-as főúton

A 83-as főút mentén épült bevásárlóközpontokba érkező autósok – főképp délutánonként és a hétvégeken – megbénítják a „pápai főút” forgalmát. Az állami közútkezelő azt szorgalmazza, hogy már az épülő Kika beruházója is készítsen közlekedési vizsgálatot, amely tisztázza, kell-e balra kanyarodó sávokat építeni a leendő vásárlók számára. Tovább olvasom