Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Győr és Agárd egymásra talált

Agárd - Az agárdi termálfürdő új, negyvenmillió forintba kerülő szárnyának avatásán Borkai Zsolt győri polgármester is részt vett. Győr, Gárdony és Agárd a jövőben idegenforgalmi együttműködést tervez.
Agárd eddig sem nélkülözte a győri szálat. A helyi termálfürdő vezetésével a győri élményfürdőt is működtető Rába Quelle ügyvezető igazgatóját bízták meg az idén tavasszal. Kovacsics Imre válságmenedzserként érkezett Agárdra. A helyi fürdő pénznyelő automata volt, vitte az önkormányzat pénzét, s nem hozott semmit. Agárd polgármestere avatóbeszédében helyi csodatevőnek nevezte Kovacsics Imrét.

A vezérigazgató fél év alatt nemcsak a fürdőre felvett hitel esedékes hetvenmilliós részletét termelte ki, hanem fejleszteni is tudott.

– Amikor Győrből hoztunk vezérigazgatót, először azt terjesztették róla, Gyurcsány embere, aki azért jött, hogy tönkretegyen bennünket, amikor pedig sínre kerültek a dolgok, a győri Fidesz-maffia emberének kiáltották ki, hogy a saját pénzét fekteti be, s elveszi tőlünk a fürdőt – érzékeltette Tóth István, Agárd polgármestere azt, hogy a népnyelv és a valóság olykor köszönőviszonyban sincs egymással.

Borkai Zsolt agárdi jelenlétének külön bájt adott, hogy Kovacsiccsal egy évvel ezelőtt még versenytársak voltak, mindketten indultak Győr polgármesteri székéért. A múlt helyett azonban úgy tűnik, a jövőt fontosabbnak tartják, ennek látványos jele volt, hogy Borkai gratulált Kovacsics sikereihez, s Agárd polgármesterével együtt avatta fel a fürdő új részlegét.

– Polgármester kollégámmal megegyeztünk abban, hogy rövidesen újra találkozunk, s megbeszéljük a Győr–Agárd–Gárdony tengely idegenforgalmi együttműködését – nyilatkozta Borkai Zsolt a Kisalföldnek. Győr polgármestere kérdésünkre, mivel magyarázható, hogy miközben Kovacsics sikeres Agárdon, ezzel szemben Győrött több mint két év óta perben áll a Pannon-Víz Zrt.-vel, azt válaszolta: bízik abban, hogy vezetői, és nem politikai szinten megállapodás születik. 

Koloszár Tamás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos ütközés a 83-as úton

Halálos ütközés: Halálos baleset történt csütörtök délután a 83-as főút Győrszemere utáni szakaszán. Tovább olvasom