Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Győr és a Volán-veszteség

Győr - Másfél éves tárgyalássorozat zárult le kedden, amikor Borkai Zsolt győri polgármester és Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója aláírta „a város helyi közforgalmú közlekedési feladatainak ellátását meghatározó szerződést”.
Diplomatikusan fogalmaztak úgy a felek, hogy „hosszas egyeztetések" után született meg a megállapodás Győr és a Kisalföld Volán között, de a lényeg az, hogy az egyezség valóban létrejött.

Ennek lényege, hogy a város vállalja a Volán-társaság veszteségének finanszírozását – természetesen pontos elszámolás szerint. Borkai Zsolt polgármester ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy a májusi mérleg után minden valószínűség szerint át kell gondolni az útvonalterveket, „így korántsem biztos, hogy azok a járatok, amelyek most is közlekednek, 2008 végén is járni fognak".

Pócza Mihály hozzátette, hogy a város ezzel a megállapodással elsősorban a lakók érdekeit szolgálja, s nem a Kisalföld Volánt támogatja.
Abba, hogy mekkora összegről van (illetve lesz) szó, sem Borkai Zsolt, sem Pócza Mihály nem ment bele, mondván, azt csak a mérlegszámítás után lehet látni, az összeg ráadásul külső körülményektől – például a gázolajár-emelkedéstől – is függhet.

Annyit lehet azonban tudni, hogy Győr 2006 előtt 207 millió forinttal támogatta a tömegközlekedést.

A Kisalföld Volán buszai 5 és fél millió kilométert teljesítenek évente a városban, az összköltség pedig 2,2–2,4 milliárd forint.

Olvasóink írták

 • 4. Irwine_ 2008. január 31. 16:41
  „Remélem az "útvonalterv átgondolás" alatt nem járat ritkításra/megszűntetésre gondolt, hanem a VEKE tervezetének bevezetésére.”
 • 3. Feri bá 2008. január 30. 22:05
  „Okoska ott ahol aváros küzlekedteti ot avolánnak nincs vesztesége csupán azért mert a volánnak köze nincs semmihez. csupán a város finanszirozza és 1 km költsége ugyan annyiba kerül mint máshol vagy úgy gondolja hogy Pécsett olcsobban kapják a gázolajat?A halgatás arany.”
 • 2. Cseter János 2008. január 30. 11:53
  „"´Minden szentnek maga felé hajlik a keze"! Akinek a számítását nemm ellnőrzi semki az, azt mond, amit nem szégyel,van olyan város, ahol a tömegközlekedést is vállalták talán ott kellene érdeklődni Ők, hogy csinálják? Vajon Ők is veszteségesek? No, és ha nem, akkor lehet tőlük példát venn. Ja, hogy az munka és fáradtság? Hát igen, de nem kerül sok anyagiakba, és lehet, hogy megéri a fáradtságot.Presze az is hozzá tartozik, hogy a közpénzt is úgy illik kezelni mint a sajátot.
  Persze a sajtótól az olvasók kérjék a fejleményeket minden közügyben történtekről.”
 • 1. Attila 2008. január 30. 07:52
  „Veszteséges? Nem hiszem el hogyan lehet egy Volán vállalat veszteséges, mikor 5000 forint egy összvonalas bérlet, a buszok fűtésére sem költenek sokat, a jégvirág letakarítására sem, és nyáron a légkondira sem. Sőt, akkor van ám csak fűtés az utastérben! Akkor írja le nekem valaki mi a rossebtől veszteséges a Volán?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobrot emelnek Fehér Miklós emlékére

Győr - Győrött is szobrot kap Fehér Miklós, a Benfica győri származású magyar válogatott… Tovább olvasom