Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Győr és a kékfrank: új barátság?

Sopron sajátos helyi utalványával, a kékfrankkal barátkoztak a többségében győri vállalkozók fórumán, amelyet a Pvip EU Kft. szervezett megyei szervezetekkel karöltve a győri ETO Parkban. A főszervező szerint Sopron példájával érdemes megismerkedniük a győri gazdaság szereplőinek.
Mint a Pvip kft. által először megrendezett vállalkozói fórumon is elhangzott: Sopronban már 800–900 vállalkozó használja a pénzt helyettesítő utalványt, a helyi kékfrankot. Kucsera István ügyvezető igazgató szerint a kezdeményezést mások is megszívlelték, s másfél éve – Kapuvár vezetésével – a rábaközi térségben el is indult e célból egy mozgalom, ami hamarosan eredményre vezet. Ugyanakkor Győrben szintén egyre többen szorgalmazzák a vállalkozások összefogását, ami jelenthet közös barteleket, egymás közötti vásárlásokat annak érdekében, hogy a saját területükön élő lakosságot szolgálják. „Vállaljuk, hogy a hozzánk tartozó száz-száztíz vállalkozással elkezdünk egy közös munkát ennek bevezetése érdekében. Ez elsősorban ismerkedést, találkozókat, közös projekteket jelent, s nem teszünk konkrét lépéseket a város nélkül. Ha pedig megérik a helyzet és a városházán is úgy ítélik meg, hogy ez előrelendítheti a régió, a város gazdaságát, minden tapasztalatunkat kezébe adjuk annak, aki célul tűzi ki – mondta Kucsera István.

A kékfrankot kibocsátó Ha-Mi-Összefogunk szövetkezet elnöke, Perkovátz Tamás mellett részt vett a fórumon többek között Sragner László, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezetének elnöke. Beszámolt arról, hogy a kékfrank jelenleg jó lehetőséget biztosít a főként Győrben és környékén működő VOSZ számára, hogy növelje tagságát a megye nyugati felében, míg ők – a Ha-Mival létrejött megállapodás szerint – Győrben népszerűsítik a kékfrankot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal focistákat toboroz az SC Sopron

Szeretnél focizni? A Sport Club Sopron toborzót tart július 7-én, este hat órától az Ágfalvi úti… Tovább olvasom