Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Győr egy fillért sem nyert az iskolákra

Győr - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden jelentette be, hogy a kabinet döntött arról, a 80 milliárd forintos uniós keretből mely pályázók kapnak pénzt közoktatási felújításokra, fejlesztésekre. A megyei nyertesekről tegnap számoltunk be – a győri önkormányzat nincs köztük. Borkai Zsolt polgármester ennek kapcsán sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebből kiderül, hogy a város 957 millió forintos támogatást kért, amelyhez 480 milliós önrészt biztosított volna.
A megyeszékhely öt intézmény rekonstrukciójára kért pénzt. Különösen fontosnak tartotta, hogy megújuljon a Tulipános Általános Iskola műemlék épülete. A pályázatban szerepelt a Balassi-iskola felújítása, a Kazinczy-gimnázium épületgépészeti felújítása, a ménfőcsanaki óvoda bővítése, valamint a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola színház- és próbatermi fejlesztése.

„Összességében pályázatainkat indokoltnak és szakmailag is megalapozottnak tartjuk. A fenti pályázatokra közel félmilliárd forintos önrésszel készültünk és az elutasító bírálói magatartás bizonyosan nem vette el a közgyűlés kedvét attól, hogy ezt az összeget a lehető leghasznosabb módon használjuk fel iskoláink javára" – fogalmazott Borkai Zsolt.

Olvasóink írták

 • 11. talánreális 2008. augusztus 28. 21:40
  „Béni!
  Nem keveredtem bele,csak nem érted.A kedvedért egyszerűbben:
  A 2006-os önkormányzati választásokon besárgult az ország.
  Megyénk még a sárgánál is sárgább lett, ezért nagyítóval kell keresni olyan várost, települést,ahol MSZP-s a pog.mester. de némi túlzással ez jellemzi az országos viszonyokat is.
  Ezért tartom álságosnak azokat a véleményeket,melyek a pályázati pénzek leosztását a polgármesterek pártállásához kötik.Persze van részrehajlás,de nem nagyobb mint a jobbos kormányzati ciklus alatt volt.Így már érthető?
  Még egy észrevétel.Szinte egymás mellett a két hír "A megye jól szerepelt az oktatási pályázaton"címmel. A cikkben olvasható hogy megyénk 2,5 milliárdot nyert ezen a pályázaton.
  Ami érdekes(dehogy érdekes!) az,hogy míg a jelen cikk a sikertelen iskolafelújítás pályázatról már a 10. kommentnél tart,addig a sikeres pályázatról szóló tudósításhoz senki nem szólt hozzá,senki nem reklamált a részrehajlás miatt.
  Ennyit az egyenlő mércéről. Ez talán reális.”
 • 10. Valaki 2008. augusztus 28. 16:31
  „7. todoer

  Rosszul emléxel tódorka! Horn idejében 600 millát kapott Győr, a fityesz idejében 14 milliárdot, de ne mond el senkinek! :))))”
 • 9. /joco1 2008. augusztus 28. 15:24
  „Undorito(3) a reagálásod is az! Probálj meg Te is kicsiny csapatod a valot figyelembe venni. csak tájékozodj a többi reagáló által leirtakbol, már az is cáfolja "undorito" válaszodat.”
 • 8. Béni 2008. augusztus 28. 14:34
  „talánreális!Nem keveredtél bele egy kicsit a mondanivalódba?”
 • 7. todoer 2008. augusztus 28. 14:13
  „A Fdesz kormányzás alatt emlékeim szerint Győr egy vas támogatást nem kapott , míg pl Debrecen csak az egyetemi könyvtárra több mint 1 miliárd forintot , a Főnix csarnokra szintén milliókat és a debreceni repülőtés is kapott. Ja és Felcsut is kapott egy kalap pénzt .Hát nem érdekes ? Jól jött volna a támogatás de ha reálisan nézzük a győri önkormányzat a jó anyagi helyzetüekhez tartozik ( ha van 140 millió a Városház elötti térre ), az Audi és a beszállítói idéntől elég rendes iparűzési adót fizetnek be .”
 • 6. meggyke 2008. augusztus 28. 14:06
  „A Tulipános Általános Iskola teljes felújítása pontosan 22 éve történt. Nagyon sok olyan győri iskola van, amelyeket az elmúlt 40 évben sem újítottak fel. Nem is fogják?!! Hisz versenyhelyzet van azonos feltételek mellett!!!”
 • 5. talánreális 2008. augusztus 28. 12:58
  „Undorító!
  Az undorító az, ha valakinek mindenről "az" jut az eszébe. Helyesebben nem is undorító,hanem egyszerűen csak butaság.
  Mielőtt levonod " egyszerű konzekvenciádat",nézzél körül, hogy a megyében hány olyan oktatási intézmény nyert támogatást,melynek fenntartója fideszes polgármester vezette önkormányzat.Esetleg számold össze,hogy hány MSZP-s polgármester van a megyében, vagy akár az országban, aztán lózungolhatsz, keltve itt a hangulatot a fogékony olvasók körében.Arról már említést sem teszek, hogy jobboldali kormányzás alatt "kifejezetten a baloldali polgármesterek voltak kitéve pozitív diszkriminációnak"”
 • 4. Paszuly 2008. augusztus 28. 10:12
  „Hát pedig Győr megérdemelte volna a támogatást, mert a győri iskolákra igenis ráférne a felújítás, potyog a vokolat, sokhelyen nincs ajtó, vagy be van rúgva, rosszak a nyílászárók, ....”
 • 3. UNDORÍTÓ! 2008. augusztus 28. 09:14
  „IGÉRETÜKET BETEARTJÁK,HA NEM MSZP HANEM FIDESZES APOLGÁRMESTER AKKOR NINCS PÉNZ!”
 • 2. Tajti-Petrusz Éva 2008. augusztus 28. 07:25
  „Remélem tényleg fel is használják az elmaradt úniós támogatás nélkül is az önrészt.Nagyon ráférne a győri iskolákra ."Hajrá Borkai !"”
 • 1. Magor 2008. augusztus 28. 02:07
  „Nem csodálom! Szemét, mocskos világot élünk. Ha nem MSZP-s a városvezetés, akkor nem adnak pénzt! Hülyének néznek bennünket ha más indokokkal magyarázzák! Szégyen- gyalázat, hogy ennyire rossz a helyzet ma magyarországon. Se erkölcs, se logika, se tisztesség! Hova süllyednek még a politikusaink? Mit gondolnak a választóikról? Ezek költői kérdések, a válaszok a fejemben azért meg vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb buszt vehet a téti kistérség

Tét és környéke - Ahogy két éve, idén is pályázati siker révén vásárolhat buszt kistérségi célokra a… Tovább olvasom