Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Győr: egy érzés

Először is szeretnék bemutatkozni: Frievald Bianka vagyok, néhány hónapja töltöttem be 18. életévemet. Immáron 3. éve a felvidéki Nagymegyer Kereskedelmi Akadémiáját látogatom. Mikor kiválasztottam e intézményt, számos érv szólt mellette.
A közelsége, a színvonala és a magyar tanítási nyelve – ez mind-mind arra csábított, hogy itt folytassam tanulmányaimat. Ennyi idő elteltével már bátran kijelenthetem: jól döntöttem!

Nehéz döntés előtt álltam akkor, de lassan eljön egy újabb fordulópont az életemben. Nemsokára újra választanom kell, hogyan akarom folytatni az életemet. Kétségek hada állja utunkat, mikor a sors választásra késztet: „Vajon melyik a helyes út? Mi a jó döntés?"

Mostanában eléggé lefoglal ez a témakör, keresem a lehetőségeket. Egyre inkább azt fontolgatom, hogy szívesen tanulnék külföldön. Brosúrákból és szórólapokból nem lehet és nem is akarok egyetemet választani. Viszont van szerencsém olyan diákok ismeretségét élvezni, akik úgy döntöttek, hogy Győr egyik egyetemén keresik az utat a tudás felé. Néhányan a Széchenyi István Egyetem egy-egy szakán folytatják tanulmányaikat. Amikor az egyetemről kérdeztem őket, szokatlanul sok pozitív gondolat ragadta meg a figyelmem. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a diák ahol tud, ott inkább kritizálni próbál.

Tudomásom szerint, az egyetem szoros kapcsolatban áll a várossal. Az együttműködés a fejlődőképesség egyik alapköve, így ahol ez megvan, ott előbb-utóbb a felvirágozás is bekövetkezik. Az utóbbi pár évben megvalósított beruházások által az egyetem környéke nemcsak széppé változott, hanem ezáltal a diákok egyszerűbb módon több szolgáltatáshoz férhetnek hozzá. Pozitívumnak számit a kollégium, a kollégiumhoz tartozó parkoló, a Városi Egyetemi Csarnok, a könyvtár és posta közelsége. Mégis az egyetemisták szempontjából elsődleges szerepben a kollégium emelkedik ki. Nagy előnynek számit, hogy az egyetem a diákok egy részének szállást tud biztosítani – ami csupán pár lépésre található az intézménytől. Az épület melletti hangulatos park és szép környezet pedig lehetőséget ad a délutáni kikapcsolódásra.

Csupán néhány felsőoktatási intézmény képes jutalmazni az igyekvő tanulókat, de itt ezzel sincs gond. Az egyetem a kiemelkedő tanulmányi eredményeket ösztöndíjakkal jutalmazza, ami motiválóan hat a hallgatók tanulmányi előmeneteleire. Az ösztöndíjak nagyban segítik és egyben megkönnyítik a diákság életét. Manapság hatalmas összegekbe kerül a magas szinten való képzés, így ez az anyagi juttatás mindenki életében hasznos – persze ehhez teljesíteni is kell!

Győr gyönyörű város. Én, személy szerint imádok az óváros macskakövein sétálni: télen a karácsonyi vásárban forralt bort inni, nyáron a nagy melegben válogatni a különböző fagylaltokban. Mikor itt járok, mindig elfog valami különleges érzés, nyugodtság, miközben körülöttem pezseg az élet - bizony délutánonként jó pár diákba ütközhetünk e utcácskákat járva. Remélem egyszer majd én is itt tölthetem mindennapjaim a tanulás és szórakozás jegyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervezd Te is a jövőd Győrben

„Meguntam Győrnek gyönyörű gyöngyvárában laktomat, mert a Duna..." Na ez az, ami itt soha nem… Tovább olvasom