Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Győr csökkenti az iparűzési adót

Tíz százalékkal csökkenti Győr az iparűzési adó mértékét, amelynek kulcsa így 2 százalékról 1,8 százalékra változik január 1-jétől - jelentette be Borkai Zsolt polgármester pénteken sajtótájékoztatón. A javaslatról december 20-án dönt a közgyűlés.

A politikus elmondta, hogy ez mintegy másfélmilliárd forintos ösztönzést jelent a helyi vállalkozásoknak, az önkormányzatnak pedig ugyanekkora kiesést, de áttekintve jövő évi fejlesztéseiket, kötelezettségeiket és várható bevételeiket úgy ítélik meg, hogy megtehető a lépés.

A polgármester arra kérdésre, hogy mi változott november 21. óta, amikor a közgyűlés felülvizsgálta a helyi adórendeleteket és úgy ítélte meg, nincs szükség változtatásra, azt válaszolta: azóta már jobban látszik a város jövő évi mozgástere többek között amiatt is, mert az Országgyűlésben elfogadás előtt áll az országos költségvetés.

Borkai Zsolt hozzátette: elképzelhető, hogy az adócsökkentés hatására nagyobb ütemben nő a győri gazdaság és így végül nem is csökken az önkormányzat iparűzésiadó-bevétele.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panelokat újítottak fel Adyvárosban

Két újabb épülettömb, a Szigethy Attila út 81-87. és a 89-95. energetikai felújítását végezték el,… Tovább olvasom