Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Győr belváros - Engedélyezték a bontást

Győr - „A Belvárosnak megint egy megóvásra érdemes, szerintem műemléki jellegű épületét bontották el teljesen az alapokig a Pálffy, a Teleki és a Kisfaludy utca sarkánál.
Nem így kellene régi épületeink szépségét visszaállítani, az értékeket, az értékes épületrészeket, építészeti elemeket megőrizve kellene a felújítást elvégezni. De már csak a nagy gödröt látni a hajdani ház helyén, talán az engedélyt se szerezték meg az átépítésre. Jó lenne ennek utánajárni és azt is szeretnék tudni a környékbeliek, hogy mi lesz a patinás épület helyén. Mire fogják használni?" – kérdezte szerkesztőségünk ügyeletét megkereső olvasónk.

A polgármesteri hivataltól azt az információt kaptuk, hogy az említett épület nem volt védett, de mivel maga a belvárosi terület, ahol állt, védett, a bontási engedély beszerzése előtt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal is megtörtént az egyeztetés. A szakemberek szerint az arra járók, a ház mellett nap mint nap elhaladók biztonsága érdekében is eljött az ideje a változtatásnak, várhatóan a munkálatok a város központjának megszépüléséhez hozzájárulnak.

Az ingatlan egyébként magántulajdon, így a tulajdonos szándékairól a polgármesteri hivatal nem adhatott tájékoztatást, de az engedélyek beszerzésére, a szabályszerűségre az illetékes hatóságok ügyelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tömegközlekedés múltja, jelene és jövője(?)

Győr - Gsem az autósok visszacsábításához, sem a még meglévő utasok megtartásához. A jövő pedig a… Tovább olvasom