Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Győr Aréna: a Városháza 216 milliós előleget fizetne a még nem ismert nyertesnek

Az önkormányzat 216 millió forintos előleget készül fizetni a multifunkcionális csarnok építésére kiírt közbeszerzés nyertésének.

Mint arról portálunk szerdán hírt adott: költöznek a sportcsapatok Győrben a 2014-es beruházások miatt, a női kézilabdacsapat például a Magvassy-csarnokból az Egyetemi Csarnokba.

Az év utolsó győri közgyűlésen a tervezett multifunkcionális csarnok szintén témát szolgáltat.

A képviselők minden bizonnyal zöld utat adnak és megszavazzák azt az előterjesztést, miszerint a nyertes közbeszerzési ajánlattevő a beruházási terület átadásával párhuzamosan a teljes kivitelezési költség öt százalékát előlegként megkapja.


A tervezett Győr Aréna látványterven - forrás: Kisalföld-archívum
A tervezett Győr Aréna látványterven - forrás: Kisalföld-archívum


Ez az összeg 216 millió forint, s az önkormányzat saját kasszájából fizetné ki a győztes konzorciumnak. Itt kell megjegyezni: a közbeszerzés nyertesét már október végén nyilvánosságra kellett volna hozni - ez a mai napig nem történt meg.

Mint ismert, a "Győr Aréna" multifunkcionális csarnok építését az állam teljes egészében vállalta. A jövő évi, már elfogadott költségvetésben a beruházás forrásaként 4,9 milliárd forint szerepel.

A 216 millió forintos önkormányzati vagyon kapcsán az előterjesztés így fogalmaz: "mivel az előleg kifizetésére 2014. évben kerül sor, az előleg összege az állami támogatás igénylésekor várhatóan elszámolható, tehát az önkormányzat részére visszatérül".


Katt-katt: online közgyűlési tudósítás pénteken!

Péntek 10 órától portálunk online tudósít a Városházáról. Izgalmasnak ígérkezik az év utolsó győri közgyűlése, sok az érdekes téma - ne felejtsenek el kattintani!

A péntek délután 15 órakor kezdődő győri közmeghallgatásról szintén élőben közvetít a kisalfold.hu.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz szociális temetés jövőre, pedig Győrben a Templom úti temetőt már kijelölték

Győrben a szociális parcellákat a Templom úti temetőben jelölik ki. A helyi rendelet várhatóan a megyeszékhelyen is csak 2015-ben léptetik életbe. Tovább olvasom