Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Győr adóbevétele 20 milliárd forint

Megközelítette a húszmilliárd forintot Győr tavalyi adóbevétele.
Megközelítette a húszmilliárd forintot Győr tavalyi adóbevétele – közölte Simon Róbert Balázs alpolgármester (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklődésére kedden.

Elmondta: a 19,42 milliárdos összeg gyakorlatilag megegyezik az előző évivel. A bevételek zömét adó iparűzési adó 16,28 milliárdos összege szinte változatlan, az építményadóból befolyt 1,96 milliárd is egyezik a megelőző évivel, ahogy a gépjárműadó 1,08 milliárdos összege is csak minimális csökkenést mutat.

Az alpolgármester hozzátette: jelentősen megugrott ugyanakkor az idegenforgalmi adóból származó bevétel, a 92 millió forintos összege egyharmadával haladja meg a 2011-est.

Kifejtette: az emelkedés egyfelől a városvezetés sikerét jelzi, hogy az elmúlt években rengeteg olyan eseményt szerveztek a városban, amelyek Csallóközből vagy Ausztriából is vonzottak vendégeket. Másrészt az idén nyáron felavatandó Audi beruházással kapcsolatban egyre több szakember érkezik a városba, akik jelentős létszámban veszik igénybe a szálláshelyeket - jegyezte meg.

Simon Róbert Balázs emlékeztetett arra is, hogy a győri önkormányzat tavaly mintegy tízmilliárd forintot fordított fejlesztésekre. Folytatódott a Dunakapu-tér és környezete rekonstrukciója, valamint az ipari park bővítése. Több mint 300 millió forintot költött a város útfelújításokra is.

Az alpolgármester kiemelte: a város idei költségvetésében már megjelenik a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének előkészítése is. A mintegy húszmilliárd forintos összköltségből kilenc és félmilliárdra kormányzati garanciát kapott a város, ebből közel 1,6 milliárdot még az idén lehívhatnak az eseménnyel kapcsolatos létesítményfejlesztésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kameraszemek pásztázzák a péri utcákat

Befejeződött a térfigyelő kamerák telepítése Péren, a közbiztonságot szolgáló rendszert kedden adták… Tovább olvasom