Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Győr a szépek városa

Különös klímája lehet Győrnek: nem egy szépségkirálynőt adott az országnak, s az itteni lányok nagy sikerrel indulnak a komoly versenyeken. Egy Győrben induló modelliskola válogatásán találkoztunk Balázs Csabával, aki az egyik legsikeresebb hazai „divatgyár”, a Hungarian Models ügynökség igazgatójával.

Kozma Glória, a tavalyi Miss Balaton
Képével óriásplakátokon találkozhat az utazó, a zenés tévécsatornák klipjeiben forog, katalógusok sztárja, évek óta az egyik magyar sportmárka arca, és egy német fehérnemű sikere is az alakjához fűződik.
– Nem véletlen, hogy szívesen reklámozok sportmárkákat vagy sportos testalkatot igénylő fehérneműket, hiszen jómagam a sport világából kerültem a divat világába. Karatéztam, egy versenyen figyelt fel rám egy
stylist. Elvégeztem egy tanfolyamot és azóta szinte mindennap dolgozom. – Milyennek kell lenni egy férfimodellnek? Egyáltalán, férfias dolog-e kifutón szerepelni, sminkkel, fodrásszal foglalkozni?
Balázs Csaba
– Mindenképpen az a jó, ha az ember ad magára, ápolt, akkor nem igazán kell a sminkes. Persze ha valami nagyon exkluzív klip vagy bemutató megkívánja, akkor egy egész apparátus dolgozik azon, hogy a modell megfelelő legyen, sminkes, stylist, fodrász, koreográfus. A férfiak esetében nem feltétel a sportos külső. Az ügynökségek általában sokféle típust keresnek, attól függően, hogy mit akarnak sugározni a megjelenéssel, mi a reklám tárgya. Sokszor olyanok, akik nem is gondolnák magukról, keresettek a piacon, mert kisugárzásuk van,
mert könnyen kontaktust találnak, természetesek, összehangolt a mozgásuk, a megjelenésük, vidámak és életrevalóak.
Lengyel Andrea, az idei Miss Balaton
Ezek egyébként azok a kritériumok, amelyeket a modellektől elvárnak. Amellett, hogy a legfontosabb a megbízhatóság, hogy kipihenten, ápoltan jelenjen meg a munkára jelentkező. Az sem baj, ha a sokféle különleges helyzetben alkalmazkodó partnere a megrendelőnek.
– Külföldön mást várnak a modelltől?
– Sok hazai modell jár sikerrel külföldön, alapvetően a kritérium nem más. Én Olaszországban, Németországban, Ausztriában, az USA-ban,
Thaiföldön, Törökországban dolgoztam, a szokások mások, de a modellnek alapvetően ugyanazt kell tudnia. Vannak persze országonként különlegesnek számító alkatok. Más az érdekes Spanyolországban,
mint mondjuk skandináv területen. Nyilván egy szőke, kék szemű fiú a déli államokban vonzóbb, mint északon.
A jánossomorjai Rozs Renáta lett az idei Miss World Hungary
– Egy ilyen szőke, kék szemű fiúval együtt szervezik a csütörtök délelőtti utolsó új arcokat kereső válogatást a Győr TV-ben, hiszen éppen Győrött indítják el a modelliskolájukat szombaton. Miért pont Győrött?
– Nem véletlenül. Biztosan mindenütt egyformán találhatóak szép lányok és érdekes fiúk, de valahogy Győrben nagyobb divat a modellkedés, nyitottabbak rá a fiatalok. A mostani társam, Pethő Bálint fiatal modell például osztálytársa volt a győri Gárdonyi-iskolában Kozma Glóriának.
Véletlen ez? Ki tudja. Mindenesetre érdekes, hogy innen milyen sokan kerülnek a kifutókra. Abban bízunk, hogy most is találunk új arcokat, mert az igény egyre nagyobb, egyre több márka keres arcot a reklámjához, és már a kisebb butikok is szerveznek bemutatókat termékeik népszerűsítésére. A külföldi piac pedig még dinamikusabban változik, keresi az újat.

A győri klíma úgy tűnik, kedvez a szépségnek. Egyszer még a vizek után a szépek városaként is nyilvántartják a Kisalföld fővárosát.

Korábban:

Nigériában hazánkat képviselheti (2002-08-21) >>
Ismét győri Miss Balaton (2002-08-11) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igen, korhű ruhában

A győri belváros utcái adtak otthont péntektől vasárnap késő estig a barokk hétvégének. A nézelődők… Tovább olvasom