Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Győr a régió szövetségese lesz

A szombathelyi, a soproni és a nagykanizsai polgármesterrel folytatott csütörtöki soproni egyeztetéséről sajtótájékoztatón számolt be Balogh József.
A szombathelyi, a soproni és a nagykanizsai polgármesterrel folytatott csütörtöki soproni egyeztetéséről számolt be Balogh József, Győr vezetője a pénteki városházi sajtótájékoztatón. A politikus megerősítette a Kisalföld pénteki cikkében írtakat, miszerint három pontban állapodtak meg: a városok mindent elkövetnek a nyugat-dunántúli régió közlekedési fejlesztéséért; elismerik Győr fejlesztési pólus voltát, de olyan programokat dolgoznak ki, amelyek mindenki számára előnyökkel járnak; arra törekednek, hogy az Országgyűlés ne csak a fejlesztési pólusoknak, hanem a városhálózat többi tagjának is adjon garanciát a tervezési és a fejlesztési pénzekre.

Balogh József polgármester kifejtette: Győr teljes mellszélességgel, kapcsolati tőkéjét, gazdasági súlyát latba vetve kiáll azért, hogy az M9-es autópálya, az M85-ös és az M86-os gyorsforgalmi út, valamint a soproni–szombathelyi vasútvonal villamosítása lehetőleg még 2007–2013 között megvalósuljon, bár „a pozícióink nem túl jók". Megjegyezte: a soproni egyeztetésen azzal érvelt polgármester kollégáinak, hogy döntsék el, Győrt ellenségükként vagy szövetségesükként szeretnék-e látni. „Ha támadnak bennünket, köpködnek ránk, akkor nyilván mi sem fogunk segíteni" – tette hozzá. Szerinte ezek a közlekedési beruházások Győrnek is érdekében állnak, mert nélkülük nem képzelhető el a régió hatékony működése.

A politikus lapunk kérdésére elmondta: a régión belül szakbizottságok jönnek létre, elősegítendő, hogy Győr fejlesztési pólus programjában olyan projektek szerepeljenek, amelyek a többi város számára is előnyt, lehetőséget jelentenek.

„ Ezt nem a kompromisszumkötési szándék, hanem a józan ész diktálta. Így programjainkat sokkal több tartalommal tudjuk megtölteni."
Balogh József beszámolt arról is, hogy a regionális fejlesztési tanács jövő szerdai nagykanizsai ülésén Győr tájékoztatja a testületet elképzeléseiről.
A soproni egyeztetésen Gyimesi Endre zalaegerszegi polgármester külföldi útja miatt nem vett részt, de a zalai megyeszékhely városházáról már előtte jelezték, hogy amennyiben közös megállapodás születik, elfogadják azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VII.Téli fesztivál: start november 25.

November 25-én gyúlnak ki a karácsonyi fények Győrött, s fanfárok hirdetik a VII. Téli Fesztivál… Tovább olvasom