Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Győr a megyének iskolákat adna át

„ Széles körű egyeztetéseket folytatunk” – jelentette be Balogh József polgármester a hétfői városházi sajtótájékoztatón a szerda este hat órakor kezdődő rendkívüli közgyűlés kapcsán.
Mint arról tegnapi számunkban beszámoltunk, az ülésre azért kerül sor, hogy a képviselők jobban megfontolhassák az iparűzésiadó-kedvezmények ügyét. Abban egyetértés van a testület bal- és jobboldala között, hogy a város foglalkoztatási helyzetének javítása végett szükség van valamilyen intézkedésre, a mikéntről azonban eltérnek az álláspontok.

A politikus kommentálta a megyei közgyűlés múlt pénteki határozatát is, amely a győri iskolabezárások elutasításáról szólt. Balogh József szerint politikai indíttatatású döntés született, amelyet az is mutat, hogy néhány éve a soproni átszervezéseknél a megye nem ellenkezett. Hozzátette: biztos információ vannak arról, hogy a szakmai apparátus javaslatát a megyei politikusok felülírták. A városvezető felajánlotta a megyei közgyűlésnek: kezdjenek tárgyalásokat arról, hogy az érintett intézmények fenntartását, finanszírozását átvegyék a győri önkormányzattól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradandót alkotó férfiak

A nemzeti ünnephez Győrött hagyományosan kapcsolódik a Pro Urbe-díjak átadása. Ezt az elismerést… Tovább olvasom