Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Győr a kultúra magyar városa

Hisztériakeltésnek ítélte a városházi sajtótájékoztatón Németh Zoltán alpolgármester a szombatra szervezett ˝Deszkás Piknik˝-et.

A budapesti szervezők a belvárosi gördeszkatilalom ellen akarnak demonstrálni.

Németh Zoltán alpolgármester a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: az intézkedést részben vagyonvédelmi okok tették szükségessé, hiszen a ˝görisek˝ – sok más mellett – a Széchenyi tér padjait, mészkő lépcsőit sem kímélték, sőt, előfordult az is, hogy a deszka az egyik közeli étterem teraszán landolt. Ezenkívül öt-tíz fiatal hangos és veszélyes kedvtelését több száz környéken lakó pihenni vágyónak kellett elviselnie. Szólt arról is, hogy a városi rendelet ellen szervezte egy budapesti egyesület mára azt a Deszkás Pikniket, hangos demonstrációt, amely az alpolgármester szerint nem más, mint ˝egyszerű hisztériakeltés, üres balhé˝, amitől még a Győri Utcai Sportok Egyesületének elnöke is elhatárolta magát.

A sajtótájékoztatón Bana József, a városi levéltár igazgatója a közelgő Zechmeister-kiállítás részleteit ismertette, amelyet ˝a város legnagyobb polgármesterének nevéhez fűződő gazdag korszak˝ építési dokumentumaiból, a kulturális élet és a gyáripar megszületésének dokumentumaiból állítanak össze. Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója a Föld napjára, illetve a Művészetek Utcájára tervezett kreatív programokról, a Szent György-naphoz kapcsolódó játékos lovagi tornáról beszélt.

Ottófi Rudolf alpolgármester örömmel számolt be a sajtótájékoztatón arról, hogy Győr kulturális, művészeti tevékenységét a Kultúra Magyar Városa címmel ismerte el a napokban Hiller István szakminiszter.

Olvasóink írták

 • 7. kenyeres 2010. április 22. 12:36
  „Bárcsak úgy lenne! Mindent megtennék érte magam is barátaimmal együtt, de itt, ebben a városban, hol vanna a kultúrát tisztelő vezetők? Sajnos, ez nem az a hely! Alázat, tiszteség, egymás tisztelése, meghallgatása, elfogadása.....ezek sajnos hiányoznak, ami egy alapvető dolog, de a kultúra terén is.
  Kevés ám zsebre tett kézzel kidöntöt mellel, tele hassal, zsebbel mesélni. Győr lakói, polgárai, nem ilyenek, és nem is erre vágynak!”
 • 6. pirosász 2010. április 18. 20:08
  „Való igaz Győr a kultúra magyar városa! De ha pl. este hat után elsétálunk a vasútállomásra,akkor megismerkedhetünk a liberális magas kultúrával is! Javaslom mindenkinek a sétát,de csak bevarrt zsebbel,és 18 éven felülieknek!!!”
 • 5. Tabornok 2010. április 18. 06:30
  „"hatásosan működik a FIDESZ módszer: ellentmondasz,repülsz!" Sajnos ez nem speciális FIDESZ módszer, akkor sem, ha ők is így csinálják. Ez a "hatalom természete"! Az állam elnyomó hatalom, (még a demkratikusnak mondott, rendszerekben is,) és mindig a hatalmon lévők érdekében cselekszik.
  A módszerek azonossága miatt szoktam mondani, hogy gengszterváltás, nem rendszerváltás volt minálunk.
  Reménykedjünk, hogy előbb-utóbb olyan emberek lesznek a városházi testületben, akik a választók érdekét is képviselik, nem csak a pártvezéreikét!”
 • 4. értelem 2010. április 17. 23:04
  „Baradlay! Attól,hogy egy városnak, mint Győr kultúrálatlan a vezetése a város attól még lehet kultúrált. A komcsizás meg saját magáról állít ki bizonyítványt. Észérvek helyett, mint az Ön által bírált városvezetés máshoz sem ért mint komcsizik. Ezek szerint a választási eredményeket is elfelejtette megnézni. A városvezetés kultúrális szinvonalát és a város érdekeit messze semmibevevő mivoltát az aglomerációs övezethez való viszony is jelzi, amelyet kultúrális osztály vezetője, Serfőzőné képvisel."A barokk fesztivál nem való a falusiaknak!" És ezért az elmúlt év egyik legsikerültebb programkapcsolatát, a vidék bevonását a városi programokba izomagyuan lesöpörták. Sőt az ezt akkor kezdeményező Keglovicsnét "kipályázták" az állásából!És erről a Kisalföld napilap bőszen halgatott! Meg mindenki más is, mert egyszerűen de hatásosan működik a FIDESZ módszer: ellentmondasz,repülsz! Saját véleményed van, repülsz! Ezekután van pofájuk demokráciáról hazudozni! Ilyen a gördeszkások esete is. Az alpolgármester és a többiek sem tudnak gördeszkázni tehát ki kell tiltani a városból! A Barátság parkba lett volna hely és pénz is egy ilyen pályára. Csak az akarat hiányzott hozzá, meg a hozzáértés.”
 • 3. Geri89 2010. április 17. 12:55
  „A fideszes vezetésnek ha nem tetszik valami megfenyegetik az illetőt, tisztára mint a maffiózók...”
 • 2. Tabornok 2010. április 17. 04:26
  „"amitől még a Győri Utcai Sportok Egyesületének elnöke is elhatárolta magát." Abszolute megértem Őt. Aki nem ezt teszi, azt leváltják, lecserélik, stb.. Bocsi, lehet, hogy nem választják újra. Aki nem nyal repül.
  Sem a városi, sem a megyei sportvezetők nem álltak ki az 50 m-es uszoda építése mellet. Szerintetek, miért?
  A városházán ücsörgő választott testületben nem volt annyi értelem, hogy összefogjanak egy jó ügy érdekében. Politikai kérdés volt számukra az uszoda, nem pedig a város érdekében elvégzendő feladat.”
 • 1. Baradlay 2010. április 17. 00:05
  „Gyor meg a kultura!!!!!!!! Komcsi ipari varos!!!!!Kultura!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mini drogültetvény a ruhásszekrényben egy győri panelban

A szekrényben házi hasiskender-ültetvény hozta termését, hat, különböző méretű növény felett lámpa… Tovább olvasom