Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Győr, a fagylalt városa

Két év után ismét a Tutti a bajnok: a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének meghirdetett országos fagylaltvetélkedésén a Rábapatonán működő cég fagylaltja bizonyult a legkiválóbbnak. A szakmában Győrt a honi fagylalt városaként kezdik emlegetni.
Tizennyolc éve készít fagylaltot a Tutti Kft. Tavaly annyit álllított elő a hazai piacra a többféle ízű finomságból, hogy minden egyes magyar polgárra öt gombóc jutott volna. A Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének már hagyományosnak tekinthető fagylaltversenyén az eperfagylalt volt a kötelező, amelyet minden indulónak készítenie kellett. A fagylaltot külön minősítette a szakma és külön a fogyasztók. A Tutti mindkét kategóriában az első lett. A cég szabadon választott kategóriában készített

diétás vaníliás fagylaltját a szakma ugyancsak a legkiválóbbnak találta. (Tavaly egy szintén győri olasz pasztagyártó cég által készített, de a városban forgalmazott fagyi lett az abszolút első.) A Tutti Kft. egyeduralkodóvá válhat Horvátországban is, ugyanis gyártóüzemet létesített Zágrábban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leedsből Győrbe telepítik a gyártást

Bezárja angliai gyárát a norvég Hydro Aluminium, s a termelést az év második felében Győrbe telepíti… Tovább olvasom