Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Győr–Gönyű kikötő: aláírták a szerződést

Győri régió - Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság székhelyén tegnap a sajtó nyilvánossága előtt írták alá a szerződést a Győr–Gönyű kikötő fejlesztésére kiírt, a közbeszerzési döntőbizottság által ezúttal jóváhagyott tender nyertesével.

Ezzel megteremtődött az esély, hogy a beruházás legkésőbb 2008. július 30-ig befejeződjön, ennek túllépése esetén ugyanis veszélybe kerülne az Európai Unió által nyújtott 7,2 milliárd forintos támogatás.

Mint korábban hírül adtuk, a francia tulajdonú COLAS-csoport adta a legolcsóbb ajánlatot, ők végezhetik el a munkát: 12 kilométer hosszú vasúti pálya építését a kikötő és a győrszentiváni vasútállomás között, továbbá a vasút és az 1-es számú főút kereszteződésében egy közúti felüljárót és a hozzá tartozó 1,3 kilométer hosszú fel- és lehajtót. A kikötő 25 hektáros logisztikai parkjának belső infrastruktúrája, a kikötői főbejárat, a parkoló, a porta és mérlegelő, az úthálózat, az iparvágány-hálózat és a közművek kialakítása is ebbe a költségvetésbe tartozik.

A teljes beruházás összköltsége – a régészeti leletmentés, a területvásárlások, a lőszermentesítés, a tervek elkészíttetése – egyébként 9,7 milliárd forint, ennek háromnegyedét állja Brüsszel, a többit a magyar állam adja.

A szerződés ünnepélyes aláírásakor Janák Emil, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője gyors visszatekintésben foglalta össze a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Programjában (KIOP) meghirdetett, hosszas jogi procedúrák után negyedik alkalommal végre sikerrel zárult közbeszerzés tanulságait. A lényeg, hogy a COLAS a nettó 4,5 milliárd, bruttó 5,48 milliárd forintért vállalt munkálatokat augusztus elsején megkezdi és 2008. május 14-re a terv szerint befejezi.

Csudai Endre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éttermek is barokkosodnak

Győr - Igaz, hogy a császári menüsort csak a Barokk Esküvő – Történelmi Ünnepi Játékok… Tovább olvasom