Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Győr-szigetiek a kultúra napján

A Himnusz születésének 180. évfordulóján, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan a Győr-szigetiek Baráti Köre nagy sikerű kulturális rendezvényt szervezett az idősek helyi klubjában.
A városrész önkormányzati képviselője, dr. Schmidt Péter alpolgármester a baráti kör elnökeként dr. Sáry István társelnöknek, Kocsis Andor és Kálinger József vezetőségi tagoknak, Delbó Rudolf aktivistának nyújtott át kitüntetéseket. A szervezetek közül a Dunaszegi Rezeda népzenei együttesnek, a Hazánk Kiadó igazgatójának és a győr-szigetiek klubjainak (helyi Vöröskereszt, Idősek Gondozási Központja, nyugdíjasklub) adott át okleveleket. Az ünnepi beszédet Szabady János helytörténeti kutató mondta. P Tullner Mátyással együtt az előző napon vehette át a központi városi ünnepségen a megyeszékhely elismerését. Szabady János valamennyi érdeklődő számára bemutatta a Himnusz eredeti kéziratának másolatát.
Ezt követően a Vakok és Gyengénlátók Győr Városi Szervezete mutatott be parádés műsort Zilahi György titkár és Fettik Mária elnök moderálásával. Szavalatok, elbeszélő költemények, valamint korabeli hangszereken előadott dalok és énekek hangzottak el a közönség vastapsától kísérve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz elítéli a „Balogh-csomagot

A győri közgyűlés Fidesz–Magyar Demokrata Fórum–Magyar Keresz- ténydemokrata Szövetség… Tovább olvasom