Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Győr-Moson-Sopron az ország 6. legbiztonságosabb megyéje

A lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló, kiemelten kezelt bűncselekmények száma csökkent - hangzott el az évértékelőn.

Csizmadia Gábor megyei főkapitány Győr-Moson-Sopron megye 2013. évi rendőri tevékenységét értékelte. A keddi évértékelőn Papp Károly országos rendőr-főkapitány is részt vett.

Győr-Moson-Sopron az ország hatodik legbiztonságosabb megyéje, országos viszonylatban az ismertté vált bűncselekmények 3,1 %-a történt a főkapitányság illetékességi területén.

A felderített bűnesetek közel harmadát utazó bűnözők követték el. Az előző évhez képest a megyében 31,6 %-kal csökkent a bűncselekmények száma, a nyomozások eredményessége 50,2 %, a múlt évihez viszonyítva 7,8 %-kal javult.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló, kiemelten kezelt bűncselekmények száma csökkent. A közterületen elkövetett jogsértések aránya jelentősen visszaesett, a bűncselekmény elkövetésén tetten ért elfogások száma emelkedett. A rablások száma visszaszorult, a gépkocsilopások elkövetőinek felderítésében a megye országosan a harmadik. A kábítószer terjesztők elleni fellépés kiemelt prioritást élvez, melynek eredményeként a főkapitányság a harmadik helyen szerepelt a kábítószer-kereskedők elfogásában.

A főkapitányság és szervei eredményesen léptek fel az embercsempészekkel és az illegális bevándorlókkal szemben. A megyében tavaly elfogott külföldiek száma közel háromszorosára nőtt és a migrációhoz kapcsolódó bűncselekmények száma is emelkedett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a szomszédos osztrák és szlovák rendőri szervekkel folytatott hatékony együttműködését példázza, hogy a schengeni csatlakozás óta végrehajtott 53 határon átlépő üldözésből 43 elfogással végződött.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén 36,3 milliárd forintból él Győr

Az államilag finanszírozott multifunkcionális csarnok építését nem számítva 8 milliárdot költ a város fejlesztésekre. Tovább olvasom