Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Gyöngyöző rekordkísérlet három napon át

Gyarmat - A gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskolában nagyszabású rekordkísérletre készülnek június 24–27-én: monumentális nagyságú, flitterekből és gyöngyökből összeálló képet alkothatnak a gyöngybarátok.

A hónap végéig várják a jelentkezőket, akik három napon keresztül reggel nyolctól este nyolcig százfős csoportokban dolgozhatnak. Munkájuk díja: egy póló és az alkotás alatti 20 centiméteres sávban minden résztvevő aláírása szerepelni fog. A kezdeményezés részleteiről Hollenczerné Balogh Ilona szervezőt kérdeztük.

– A kiindulópont a vakáció, a nyárra való buzdítás. A lényeg, hogy 24 órán keresztül foglalkozunk gyöngyfűzéssel. Az elmúlt években már nyolc próbálkozásunk volt, ebből ötöt hitelesítettek. Az ötlet a gyöngyfűző szakkör tagjaié, amit életre keltett a Stabilo felkérése a múltban elért sikereink miatt.


– Hozzávetőleg hány gyöngyszemet használnak fel?

– Minden a flitterek és a gyöngyök méretétől függ. A szám elérheti a 300 ezret.


– Mitől lesz rekord a rekord?

– A kép méretétől, ami hat négyzetméter, és a felhasznált anyagok mennyiségétől. A hitelesített eredményt a magyarországi „leg"-ek oldalain teszik közzé. Olyanokat várunk, akik egy jó társaságban, szórakozva maradandót szeretnének alkotni. A felső tagozatosokat céloztuk meg, de a kor nem kizáró ok.


– Hova kerültek az előző képek, és mi lesz az idei sorsa?

– A korábbi munkáinkat az írószerekkel és hobbikellékekkel foglalkozó Officexpón állították ki. A mostani alkotás szponzorunk tulajdonába kerül, és feltehetőleg több kiállítás szereplője lesz.

Szabó Fruzsina, Szükösdi Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régióban nálunk zuhant leginkább a turizmus

Nyugat-Dunántúl - Tavalyhoz képest húsz százalékkal esett vissza a vendégforgalom… Tovább olvasom