Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Gyöngybuli pillangókkal és rekordokkal Gyarmaton

Gyarmat - Huszonnégy órás gyöngybulit szerveztek a hétvégén Gyarmaton. A hetedik alkalommal megrendezett versenyen 53 tanuló 217.171 darab gyöngyöt és 3996,1 méter drótot használt el.
– A legügyesebb tanulóink teljesítményeikkel nem segíthették a rekordkísérlet növelését, mert az érettségire készülnek. Kevésbé rutinos csapattagokkal és kezdőkkel az előző évi eredményünket nem tudtuk túlszárnyalni – mondta el a buli főszervezője, Hollenczerné Balogh Ilona matematika–fizika szakos tanárnő.

A szervezők a megváltozott csapatösszetétel miatt a hitelesítés más formáját választották, így a rekordkísérlet egyéni kategóriában történt.
A tanulóknak az általuk kiválasztott virágot, illetve pillangót a lehető legkevesebb idő alatt kellett elkészíteniük.

Idén 53 tanuló az egyéni kategóriában versenyzett különböző fokozatokban.
Idén 53 tanuló az egyéni kategóriában versenyzett különböző fokozatokban.

Néhány eredmény a legjobbak közül: Horváth Zsófia „Csillagvirág" című alkotását 28 perc 43 másodperc alatt, Kovács Anna „Lilike" művét 13 perc 43 másodperc, Szentfner Kata „Kicsi íves szárnyú pillangóját" 10 perc 26 másodpercig készítette.

A másik kategóriában különböző nehézségi fokozatú, gyöngyszámban is eltérő virágok és pillangók „születtek". Kiemelkedő Varga Loretta 13.118 darab gyöngyből készült tündérvirágja vagy Hollenczer Vivien 10.220 darabos tulipánja.

– A tanulók felállították az egyéni gyöngyfűzés magyarországi sebességrekordjait, melyet Sebestyén István, a magyarországi rekordok képviselője hitelesített – számolt be a Kisalföldnek Hollenczerné Balogh Ilona, majd hozzátette: a kézügyesség mellett a megfigyelőképesség fejlesztésére is alkalmas ez a hobbi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fogas kérdés megoldódott, rendelőt nyitottak

Sokorópátka - Helyben oldhatják meg márciustól a fogas kérdéseket a sokorópátkaiak. Az… Tovább olvasom