Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Gyömöre: Mikrotérségi főszerepben

Gyömöre polgármestere, Németh Csaba a negyedik ciklusát kezdte meg az októberi választások után.

A következő négy évben, a közösségi és a kormányzati támogatások függvényében a közigazgatás és oktatás területén a település mikrotérségi szerepvállalásának erősítését tervezi.

Választási kampányt lényegében nem folytatott, bízva abban, hogy beszélnek helyette az elmúlt 12 év eredményei: Németh Csaba így lett negyedszer is Gyömöre polgármestere. A választók hasonlóan értékelték a testület munkáját is. A hat képviselői helyre 20 jelölt pályázott és a bizalmat kapott képviselőkből öten már tagjai voltak az előző faluvezetésnek is. A régi-új polgármester eredményei közül az önkormányzati tulajdonú utak felújítását emelte ki. Ha csak az elmúlt négy évet nézzük, pályázati forrásokból három utcát sikerült felújítaniuk úgy, hogy a Dózsa és a Rózsa utcákban járdákat is építettek és kész terveik vannak új összekötő utak építésére.

Hasonlóan fontos az oktató-nevelő munkához kapcsolódó létesítmények fejlesztése. Németh Csaba a felső tagozatos iskola közel 170 millió forintos fejlesztésére a legbüszkébb. Az alsó és felső tagozatos iskolák után Gyömöre mikrotérségi szerepéből adódóan az óvoda bővítése vált aktuálissá. Ezt a feladatot azonban önerőből nem, csak központi támogatással képes megvalósítani a település.

Németh Csaba polgármester
Németh Csaba polgármester

Gyömöre évek óta sikerrel pályázik önhikis támogatásra, ezekből az elmúlt ciklusban mintegy negyvenmilliós pluszforráshoz jutott. A polgármester kiemelte a lakossági összefogással létrejött polgárőr-egyesületet, amely nyolcvan aktív taggal működik. A jövő tervei között szerepel egy komplex egészségügyi központ kialakítása, ahol helyet kaphatna a felnőtt- és a gyermekorvos, valamint a védőnői szolgálat is.

Régóta megfogalmazott elképzelés a település adottságaihoz igazodó kisebb tornacsarnok megépítése is, amellyel a tömegsport népszerűsítése és ezzel a gyömöreiek egészségfejlesztése a kitűzött cél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony jubileumi koncert a Richter Teremben

Jubileumi hangversenyt rendez az Első Győri Lions Club a győri filharmonikusokkal közösen az 50 éves… Tovább olvasom