Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Gyógyulás az élményfürdőben

Saját rendelés: A háziorvos egyenesen az élményfürdőbe is utalhatja a kezelésre váró betegeket.

Fürdőorvosi szakrendelést tartanak a győri élményfürdőben, így a háziorvos már közvetlenül ide is utalhatja a beteget egyéb kezelésre. Ezzel több hónapot nyer a páciens, hiszen nem kell feltétlenül megvárnia a Híd utcai vizsgálatot.

A Híd utcai reumatológiai és rehabilitációs központ sem különbözik a kórház többi szakrendelésétől: itt is hosszú a várólista, itt is hónapokba telik, míg a beteg a szakorvos színe elé „járulhat". Ugyanakkor sokszor a Híd utca szükségtelen kerülő útnak tűnhetett, mivel a reumatológus a beteget számos alkalommal csak fürdőkezelésekre írta ki, amire a legkézenfekvőbb megoldásnak eddig is a szomszédos élményfürdő számított.

Kovacsics Imre, a Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: többéves procedúra után a cég engedélyt kapott arra, hogy úgymond saját reumatológust alkalmazzon, így a háziorvos – ha elégségesnek látja a fürdőkezelést – utalhatja a beteget egyenesen a gyógytermálba is.

Tehát mostantól néhány naposra csökken a várakozási idő azoknak, akiknek az orvos medencefürdőt, kádfürdőt, iszappakolást, súlyfürdőt, gyógymasszázst, víz alatti sugármasszázst, víz alatti csoportos gyógytornát vagy pedig komplex fürdőgyógyászati ellátást javasol. Ugyanakkor a cég nyilvánvalóan hűséges önmagához: a győri élményfürdő orvosa csak a győri élményfürdőbe írhatja ki a beteget.

Amit a rendelésről tudni kell, hogy az egymást váltó, két reumatológus hétfőtől péntekig délután fél négytől este fél nyolcig fogadja a pácienseket a Fürdő tér 1. szám alatt, de az orvosi vizsgálatra előzetes előjegyzés alapján fogadnak. Ezzel kapcsolatban hétköznapokon nyolctól este fél nyolcig lehet hívni ezt a számot: 96/514-905.

Természetesen a vizitdíj alól ez a szakrendelés sem mentes, a 300 forintot az élményfürdő recepcióján kell befizetni a kivizsgálás előtt. A kiírt kezeléseket az OEP támogatja, így a beteg százalékos önrészt fizet kezelésenként. Ez egy alkalommal számolva a medencefürdő esetében 200, kádfürdőnél 220, az iszappakolásnál 200, a súlyfürdőnél 150, a gyógymasszázsnál 170, a víz alatti sugármasszázsnál 180, a víz alatti csoportos gyógytornánál 150, a komplex fürdőgyógyászati ellátásnál pedig 400 forintot jelent.

Az egymást váltó, két reumatológus hétfőtől péntekig délután fél négytől este fél nyolcig fogadja a pácienseket a Fürdő tér 1. szám alatt, de az orvosi vizsgálatra előzetes előjegyzés alapján fogadnak.

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki tudná elhozni a valkói családot?

A tápszentmiklósi akció folytatódik, újabb nagycsalád költözhet az egyik önkormányzati lakásba, de ahhoz, hogy Gulyásék el tudjanak jönni, segítség kell. A polgármester olyan vállalkozót keres, aki elhozná a család bútorait Valkóról. Tovább olvasom