Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Gyógyszerre ivott, majd 3 rendőrt sebesített meg a dühöngő

Bakonyszentlászló-Győr - Hat Rivotril tablettára ivott két liter bort, aminek hatására dührohamában belerúgott egy rendőrautóba, majd az őt igazoltatni akaró körzeti megbízottba, végül a győri kapitányságon dühöngve három rendőrt sebesített meg a 21 éves Ny. Gábor csütörtökön este.

Hivatalos személy elleni erőszakról tett jelentést Bakonyszentlászlóról a körzeti megbízott csütörtökön kora este. Eszerint egy ittas férfi belerúgott a szolgálati autóba, majd amikor igazoltatni akarták őt, hamis adatokat diktált be, végül sípcsonton rúgta a rendőrt. Az adatok ellenőrzése után a 21 éves, pápateszéri Ny. Gábort a Győri rendőrkapitányságra szállították.

A férfi a kihallgatáson rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni. A mentők távozása után azonban hirtelen dührohamot kapott, hirtelen felugrott, ököllel ütni kezdte az ajtót, az őt megfékezni akaró rendőrökre is rátámadt. Végül sikerült megbilincselni és a megyei főkapitányság fogdájában helyzeték el.

A hivatalos személy elleni erőszakot a Győri nyomozó Ügyészség vizsgálja, annak vezetője, dr. Vántus Rabán lapunk érdeklődésére elmondta: a vizsgálat eddigi adatai szerint a férfi csütörtökön délután bevett 6 Rivotril tablettát, majd megivott rá 2 liter bort. A kora esti órákban Bakonyszentlászlón hirtelen ötlet hatására megrugdalta a járőrautót, amelyben mintegy 50 ezer forint kár keletkezett.

– Az emiatt vele szemben intézkedni kívánó rendőrre ököllel és rúgásokkal támadt rá a férfi. Amikor a győri kapitányságra előállították, ott nyugodtnak tűnt. Ezért az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra is tekintettel levették róla a bilincset. Várakozás közben azonban az egyik irodában ököllel és rúgásokkal támadt az ott lévő három rendőrre, akik könnyen sérültek – tájékoztatta a kisalfold.hu-t dr. Vántus Rabán.

A nyomozó ügyészség vezetője elmondta, Ny. Gábor többszörösen büntetett, jelenleg is két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll.

– A nyomozó ügyészség indítványozza az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését a Győri Városi bíróságon hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt – mondta végül dr. Vántus Rabán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapi túrák: két keréken hódítjuk meg a Szigetközt!

Április 26-án kerékpáros kirándulással folytatódnak a Vasárnapi túrák: barangolásunk helyszíne… Tovább olvasom