Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Gyógyítóház: ősszel nyithat

A járóbeteg-szakellátó központ Tét legimpozánsabb épülete lesz és már csaknem kész. A kivitelezés a tervek szerint halad, azonban az eszközbeszerzés késik, így várhatóan nem nyártól, hanem szeptembertől fogadhat betegeket a gyógyítóház.

A kistérségi járóbeteg-szakellátó központ több mint 900 millió forintos beruházásához a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében Tét több mint 814 millió forint támogatást nyert és az új épület már csaknem teljesen elkészült. A kivitelezés a tervek szerint halad – már csak kevésbé látványos műszaki munkákat végeznek –, így várhatóan április 1-jéig átadják. A megnyitása azonban egy kissé elhúzódhat a korábban tervezett időponthoz képest, ugyanis az orvosi eszközök, műszerek beszerzésére vonatkozó jogszabályt módosították, előzetesen kell a minőség-ellenőrzést elvégeztetni. Így az előírt ügyintézés lebonyolítása után májusban és júniusban szállíthatják a helyszínre a berendezéseket. Egy modern röntgen is ide kerülhet.

Kukorelli László polgármester tájékoztatása szerint márciusban megjelennek az orvosok, egészségügyi alkalmazottak felvételét hirdető pályázatok, de a korábban beadott jelentkezéseket is figyelembe veszik. A szakembereknek pedig meg kell tanulniuk az új gépek használatát. A rendelők bútorzata valószínűleg szintén májusban, júniusban érkezik és ki kell alakítani a gyógyítóház informatikai rendszerét is. A tb-finanszírozási szerződés megkötése, a népegészségügyi szakigazgatási szerv engedélyének beszerzése után augusztus végén, szeptember elején kezdhet működni a járóbeteg-központ.

Amint betegeket fogadhat az intézmény, szakrendelésekre a kistérségben élőknek már nem kell Győrbe utazniuk. Sokorópátkáról viszont könnyebb a megyeszékhelyre eljutni, mint Tétre, ezért ez a falu nem csatlakozott a beruházás megvalósításához. Helyette Egyed élt ezzel a lehetőséggel. "Több település is van a kistérségben, amelynek a tömegközlekedés nem biztosít megfelelő összeköttetést Téttel, de ha itt rövidebbek lesznek a várólisták, biztosan megoldják a páciensek, hogy ide jussanak" – véli a polgármester.

A gyógyítóházat nonprofit, közhasznú kft. üzemelteti, amelynek többségi tulajdonosa a téti önkormányzat. Az új rendelőépületbe beköltözhet a védőnői szolgálat, az egyik helyi háziorvos és az egyik gyógyszertár is, azonban még nem dőlt el, hogy utóbbiak közül melyek.

Olvasóink írták

  • 1. Pedró 2011. március 08. 10:08
    „Az az épület nem a "leginpozánsabb", hanem a LEGRONDÁBB Téten...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Metszőkéssel követelt pénzt a pékségben

Metszőkéssel fenyegette meg Győrben egy nádorvárosi pékségben egy ismeretlen férfi a női alkalmazottat. Több tízezer forintot zsákmányolt. Tovább olvasom