Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Gyógyerejű Geszti-dalok

A cisztás fibrózis ritka veleszületett anyagcsere-betegség. Bogdán Attilának Geszti Péter dala segített egyszer abban, hogy heti kezelése sikeres legyen. A sztár ezt megtudta, és azonnal meg is látogatta a beteg kisfiút a megyeszékhelyen.
A Kisalföld Jóakarat hídja által is segített Bogdán Attila hetente gyógytornásszal küzd meg a betegség tüneteivel. A cisztás fibrózis kezelésében kulcsfontosságú, hogy fel tudják szakítani mozgással a légutakban lerakódott sűrű, tapadós váladékot. Attilának ez egyik alkalommal nem ment. Zajovicsé Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány vezetője akkor is ott járt. Együtt kezdett el Attilával dúdolni: „Alakul ez, alakul ez... – mondogatta, majd észrevétlenül énekelni kezdte: – Alakul a molekula, mocorog az atom..." És megtörtént a kisebb csoda, Attila belsejében felszakadtak a káros anyagok.

Bogdán Attilának hatalmas élményt jelentett a találkozás Geszti Péterrel. Fotó: Mészáros Mátyás
Bogdán Attilának hatalmas élményt jelentett a találkozás Geszti Péterrel. Fotó: Mészáros Mátyás

Ettől kezdve Betti néni autójában, amellyel rendszeresen viszi Tápszentmiklósra haza a kisfiút, kezelés után diszkót tartottak. Akárcsak a kezeléseken, itt is Geszti Péter-dalokat énekeltek. Sőt, Attila egy csörgődobot is fogott, maga is zenélt.

A történetet megtudta DJ Dominic és barátja, Geszti Péter. Az első adandó alkalommal, tegnap eljöttek a győri kórházba és találkoztak a kisfiúval, együtt énekeltek vele. Ráadásként hoztak egy MP3-as lejátszót, amelyen Geszti Péter-dalok vannak. Attila kezelése és a találkozás után vígan futkosott a kórházi folyosókon, mindenkinek azt mondogatta: „Itt volt velem, itt volt velem..."

Amikor pedig megkérdeztük, kicsoda, a világ legtermészetesebb hangján válaszolta: A „gesztipeti".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb büntetés jár a lógásért

A korábbinál szigorúbb szankcióval kell számolniuk azoknak a diákoknak, akik ötven óránál többet… Tovább olvasom