Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Gyilkosság vagy önvédelem?

Helyszíni tárgyalással, tanúk kihallgatásával folytatódik a gyilkossági per, az Eldorádó bár kidobója, Csiba Zoltán ma is azt vallja: tavaly áprilisban jogos önvédelemből lőtte le a garázda és erőszakosan fellépő Sz. Szilárdot (a sértettet névtelenség illeti – a szerk.).
A korábban súlyos testi sértésért, hivatalos személy elleni erőszakért és más kisebb bűncselekmények miatt már elítélt vádlott próbaidőn volt, amikor a tragikus kimenetelű dulakodás kitört. A harmincegy éves ikrényi férfi kidobóként vállalt alkalmi munkát az abdai Eldorádó bárban, s az ajtóban állt akkor is, amikor belépett a szintén megtermett Sz. Szilárd egy kínai férfi társaságában. A két vendég a tanúk szerint teljesen részegen ült le a bárpulthoz, a kínai harsány nevetése, viselkedése idegesítette a bár tulajdonosát. A hölgy ezt szóvá tette ismerősének, Sz. Szilárdnak, aki állítólag dühbe gurult és egy rövid, de kiadós szóváltás után egy bárszéket lendített a pult felé, amitől repültek a poharak. A kidobó ekkor lépett oda és figyelmeztette a sértettet.

A konfliktus nem szűnt meg: amikor a részeg kínai férfi leesett a bárszékről és a tulajdonos Sz. Szilárdra ripakodott, hogy vigye innen barátját, a sértett dühében három akkora ökölcsapást mért a nő arcára, hogy az orra törött. Repülni kezdtek a hamutartók, a pillanatok alatt kerekedett közelharc láttán pedig szétszéledtek a vendégek. A rendőrséget senki nem értesítette. A tulajdonosnak sikerült bezárkóznia a raktárba, de a két férfi tovább zúzta a már „megkezdett" berendezést. Sz. Szilárd ekkor elindult a raktár felé.

Csiba kifelé tartott, hogy előbányássza autójából a gázsprayt, de nyomban visszafordult, mert eszébe jutott az övtáskájában – engedély nélkül – tartott, betározott fegyver. Ekkor egy golyót a mennyezetbe eresztett, majd a kijárat felé iszkoló kínai lába elé lőtt, akinek combját találta el. A férfi összerogyott.

Az ügyészség megállapítása szerint Csiba a raktárba indult a magyar támadó után, aki ekkor éppen üdítőitalos ládákat dobált. Fegyverét előre tartotta, s hátulról lőtt. Ekkor történt a baleset, az egyik pánikszerűen menekülő személyzeti hölgy combján hatolt át a golyó. Ekkor Sz. Szilárd megfordult és ennyit kérdezett: „Mit akarsz azzal a gázpisztollyal?" A „gázpisztoly" csöve azonban előbb a sértett mellkasa, majd egy lövés után a feje felé fordult. Sz. Szilárd azonnal meghalt.

Jogos önvédelemnek tartja tettét

A vád szerint a próbaidőn lévő kidobó a sértett feje és keze közé dugta a pisztolyt, majd felszólította az odasiető személyzetet: a rendőrségnek mondják azt, hogy a fegyver Sz. Szilárdé volt, késsel hadonászott és önvédelemből kellett lelőni. A tanúk valóban ezt vallották és Csiba Zoltán ma is jogos önvédelemnek tartja tettét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négylábú gyógyítók

A 11 éves Simon Ricsi más, mint a társai: diszlexiás és hiperaktív. Semmi nem köti le néhány… Tovább olvasom