Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Gyertyagyújtás a győri hajléktalanszállón

A téli krizismenhelyen péntek délelőtt 11 órakor szervezték meg a "Mindenki karácsonyát" a szálló lakóinak és az utcán élőknek, a likócsi Segítőházban pedig délután 1 órakor több százan vártak a gyertyagyújtásra.

A 19. éve hagyományos karácsonyi ünnepen a győri városvezetés nevében Simon Róbert Balázs alpolgármester mondta el jókívánságait, dr. Kéry Klára, az Első Győri Lions Club tagja 1600 könyvet, tisztítószereket, Erika Hessling, az Első Győri Kiwanis Klub alapító-elnöke pedig ugyancsak könyvadományt és játékokat adott át a Segítőházban élőknek.

Valastyán Mihályné, nyugdíjban lévő vezetőhelyettes szót kért az ünnepségen és családja nevében hozott pénzadományt. Szabó János, a mozgássérültek megyei elnöke kitartást és erőt kívánt az újrakezdéshez, mert - ahogyan fogalmazott - ezzel a lehetőséggel élni kell.

Sütő Csaba intézményvezető köszöntő szavaiban arra utalt, az itt élőknek olyan ünnepük lesz, amilyenné maguk is teszik azt. A háttérben mindenesetre sokan segítettek abban, hogy a város legrászorultabbjainak is legyen karácsonyuk: névre szóló ajándékot kaptak, könyveket vehettek át és ezekben a napokban ünnepi menü lesz az asztalokon.

Fotók: Harcsás Judit

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. december 27. 07:08
    „Hát nem mondhatja a politika, azt, hogy semmifle termékeik nincsenek! Ezt ünneplik most! Egyre több a hajléktalan és az elszegényített ember ebben az országban! Örülnek is az országunk felvásárlói. Neki csak a földünik és a megl évő értékek kellenek az emberek nem!”
  • 1. Mankapunka 2010. december 26. 15:43
    „Nem egy gyertyát kellett volna ott meggyújtani,hanem pár függönyt,meg ágybetétet,és utána énekelni,hogy "Hallelújaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befizetett csekk a karácsonyfa alatt

Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány kuratóriumi elnöke a minap adta fel a tavaly vásárolt… Tovább olvasom