Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Gyermektábor: népszerű és még mindig megfizethető

A győriek építették egykor a gyermektábort a festői szépségű győrújbaráti völgyben. A 31. szezonban közel háromezer kis- és nagyobb diák vakációzik itt.

Ugyan már régóta nem kötnek úttörőnyakkendőt a tábor lakói és a ˝Mint a mókus...˝ sem harsan fel reggelente, ám a 31. szezonban is kitűnően érzik magukat a győrújbaráti gyermektábor lakói. Fehérné Bocska Erzsébet igazgató elmondta: 10 héten keresztül turnusonként 260–280 gyermek pihenhet egyszerre. S noha a válság az élet szinte minden területén érezteti a hatását, itt változatlan az üdülési kedv, a gyermekek táboroztatására óriási igény van.

A táborozók remekül érzik magukat: délelőtt fürdenek, délután kézműves-foglalkozásokon vesznek részt és népszerű a filmvetítés is.
A táborozók remekül érzik magukat: délelőtt fürdenek, délután kézműves-foglalkozásokon vesznek részt és népszerű a filmvetítés is.

˝Az intézmény felújítására évente költeni kell, nem is keveset, hisz a gyermektábor 8 hektáron működik, rengeteg zöldterülettel és pluszépülettel. Elő- és utószezonban épp ezért erdei iskolák, gólyatáborok programjaira, céges és családi rendezvényekre hasznosítjuk a területet, s az így befolyt 10–20 millió forintot – jó háziasszony módjára – a felújításra fordítjuk. A győri önkormányzat évente 40 millió forinttal járul hozzá a működtetéshez.˝

Mivel a tábor továbbra is az önkormányzat égisze alatt működik, az árak országosan is a legolcsóbbnak mondhatók. Akik még ezt sem tudják kifizetni, azoknak alapítványok, iskolák is átvállalják a költségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvatosabban lopják a csatornafedeleket Győrben

Kevesebb csatornafedő tűnik el, óvatosabbak a fémtolvajok, megnőtt a lebukás kockázata - tudtuk meg… Tovább olvasom