Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Gyermekgyógyulást segítő tűzoltóajándék

Győr - Azért, hogy a kis betegek minél kevésbé érezzék, hogy kórházban vannak, a győri tűzoltók – mintegy 50 ezer forintnyi műszeradomány mellett – 100 ezer forint értékben adtak át játékokat a megyei kórház gyermekosztályának kedden.
Csillogó szemű beteg gyerekek ültek a karácsonyfa mellett a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályának várójában, ahová a győri tűzoltók nagyon sok játékkal érkeztek. Az asztali focira, s a többi sok játékra, csokoládéra mintegy 100 ezer forint gyűlt össze.

– Emellett mintegy ötvenezer forintért a gyermekosztályon szükséges műszereket vásároltunk.

A kollégák első szóra segítőkészek voltak, s a pénz gyorsan összejött. Ezzel hagyományt szeretnénk teremteni, ha nem is mindig a kórházban lévő gyerekeknek segítenénk.

Győrben vannak olyan intézmények, amelyekben segíteni tudunk a gyerekeknek abban, hogy a karácsony szebb legyen – mondta lapunknak Lazúr Tibor százados, szolgálatparancsnok.

A keddi ajándékátadást a győri Szent Kamillus-plébánia szervezte műsor tette ünnepibbé, amelyet a plébánia fiataljai és a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola tanulói adtak elő. A plébánia fiataljai minden karácsonykor ellátogatnak az idősotthonokba, idén hat helyen tartanak előadást. Most először merült fel, hogy a gyermekosztályon is szerepelnek.

A tűzoltók kedden adták át ajándékaikat a gyerekeknek a kórház gyermekosztályán. Fotó: Bertleff András
A tűzoltók kedden adták át ajándékaikat a gyerekeknek a kórház gyermekosztályán. Fotó: Bertleff András

A Lurkó Alapítvány elnöke, Zajovicsné Vizer Bernadett elmondta, év közben is kapnak adományokat, de karácsonykor több érkezik.

– Sok barátom is felhívott, de még a gyógyult gyerekek szülei is segítenek. Van egy anyuka, aki hazavitte kisgyerekét az osztályról, majd három táska játékkal tért vissza. Egy kislány a múlt héten szerdán mehetett haza, s ő is hozott be az osztályra otthoni játékai közül – mondta meghatódva Zajovicsné Vizer Bernadett.

Az alapítvány elnöke szerint aki az osztályon volt már gyermek, az tudja csak értékelni, mit jelent ott lenni. Sajnos sok szülő nem engedheti meg, hogy gyermekének ilyen játékai legyenek otthon.

– Életem legszebb karácsonyfája van most az osztályon. A gyerekek kétévestől a tizennyolc évesig maguk gyúrták a mézeskalács díszeket, szíveket, csillagokat. Az ő munkáikból lett feldíszítve a fa. Volt, aki gyógyultan hazamehetett, de visszajött az ünnepségre – mondta végül Vizer Bernadett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliárd Győr vasútjára

Győr - A napokban befejeződött a győri vasútállomás korszerűsítését célzó beruházás –… Tovább olvasom