Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Gyerekekre költik a Kantharosz-gála pénzét

Összesen 5,1 millió forintot adtak át négy helyi szervezetnek a Kisalföld által is felkarolt Kantharosz-gála szervezői. A jótékonysági adományok egy része a Győri Filharmonikus Zenekar jegybevételéből, a másik része a licitálásból, a harmadik pedig szponzori támogatásból jött össze – mondta tegnap Tagai István szervező elnök, az Európai Borlovagrend első legátja.
A hat civil szervezet, a neves borászok összefogásával és a Bühl Hungária Kft. támogatásával rendezett gála bevételét négy szervezet között osztotta szét. A Szülészetért Alapítvány új vizsgálóasztalhoz, a Bóbita Gyermekotthon Alapítvány udvari játékokhoz jut, felújításra kapja adományát a Grácia Művészeti Intézet és megújul a győri református gyülekezet ifjúsági terme is.

A díjat Gellért Tünde, dr. Nagy Sándor, Bojtosné Tripolszki Margit és Lentulai Attila vette át. Fotó: Bertleff András
A díjat Gellért Tünde, dr. Nagy Sándor, Bojtosné Tripolszki Margit és Lentulai Attila vette át. Fotó: Bertleff András

Tagai István örömmel számolt be arról, hogy a kezdeményezés három év alatt a legnagyobb helyi jótékonysági eseménnyé nőtte ki magát, s ehhez kapcsolódóan a bizottság adatokat is közölt. E szerint 2010-ben 3 millió, 2011-ben 4,7 millió forintot adhattak át a levonások után, így az idei díjjal együtt 12,8 millió forint jutott már a rászorulók kezébe.

Természetesen az új hagyomány nem szakad meg, az elnök bejelentése szerint egy év múlva, 2013. április 4-én rendezik a következő Kantharosz-gálát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonnal bevethető gépészmérnökök

A Széchenyi István Egyetemen (SZE) az előző szemeszterben, 2011 szeptemberében indult gépészmérnök… Tovább olvasom