Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Gyerekekkel gyarapodnak Öttevényen

Öttevény lélekszáma 5 évvel ezelőtt 2822 volt, mára azonban 2954-re nőtt, azaz 132-vel többen laknak a településen.

A helyiek annak örülnek leginkább, hogy szinte rekordként könyvelhetik el az idén születettek számát: eddig 32 újszülöttel gyarapodott a falu és még ebben az évben 8 kis öttevényi születése várható. Az elhunytak száma idén az eddigiek alapján csak a felét teszi ki a születéseknek.

A bölcsődébe 15, az óvodába jelenleg 95 gyermek jár, de utóbbiban év végére 107-en lesznek. Az iskolában szeptemberben 28 elsős kezdte el a tanévet, a tanulók száma összesen 152, de a település iskoláskorú lakóinak száma alapján lehetne 218 is.

Több szülő más településre, leginkább Győrbe íratja be gyermekét, annak ellenére, hogy az öttevényi intézmény jelentősen fejlődött az utóbbi két évben a pedagógusok felkészültsége és a technikai eszközök szempontjából is, főként sikeresen elnyert pályázati támogatásoknak köszönhetően.

– Önkormányzatunk lehetőségeihez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy lakosainkat itt tartsuk településünkön, hisz az elmúlt évben egyedülálló módon egymillió forintos telkeket biztosítottunk számukra.

Igaz, közművesítés nélkül, de jelenleg is vannak építési telkeink, amelyek összközművesek és kedvezményesen, hárommillió forintért megvásárolhatók – mondta el Király Péter polgármester és hozzátette: örömteli az is, hogy egyre több fiatal öttevényi házasságkötése után szülőfaluját választja jövője színteréül, nem költözik el más faluba, városba.

Az építkezési kedv ugyan csökkent, de nagy igény mutatkozik a használt, megüresedett lakóházakra, többen vásároltak ilyet, elsősorban nem helyiek, hanem más településekről ideköltözők. A legkelendőbbek az olcsó, de összkomfortos öttevényi lakások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pékműhelyt adtak át a Veres Péter-iskolában

A kenyér világnapja alkalmából élelmiszer-ipari tanműhelyt adtak át a napokban a Veres Péter… Tovább olvasom