Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Gyerekeket szolgáló pályázati sikerek

Öt pályázatot nyújtott be az év első felében a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása, hogy a fenntartásában működő Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény működését fejleszthesse.

Az eddig elbírált igények mindegyike támogatást nyert. Ennek köszönhetően – a több mint egymillió forintos pályázati pénz révén – iskolapszichológus foglalkoztatására lesz lehetőség az intézményben, amely a térség 19 településén élő gyermekek nevelési, pályaválasztási, gyógypedagógiai tanácsadásával, gyógytestneveléssel, logopédiával foglalkozik 2007 óta. Központja Rábaszentmihályon található. Új szakfeladatként jelenik meg az iskolapszichológusi ellátási forma. Segíti az oktatási intézményekben a tanulási, a magatartási, a beilleszkedési nehézségek hátterének feltárását, a tanár-diák kapcsolat javítását. Minderre egyre nagyobb az igény.

Szintén sikeres pályázat eredményeként pedagógus-továbbképzésre 125 ezer forintot fordíthat a szakszolgálat.

Az intézmény megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élő és a sajátos nevelési igényű gyermekek egészséges életmódra nevelésére. Ennek jegyében már harmadszor tartanak egészségnapot, amelynek során a pápai várkertfürdőbe látogatnak a gyermekek. Mindennek megvalósulását a megyei önkormányzat pályázatán elnyert 20 ezer forintos támogatás segíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A barokk esküvő napja nálunk dupla ünnep˝

Két éve augusztus 15-én a barokk esküvőn fogadott örök hűséget egymásnak Györei Erzsébet és Bencze… Tovább olvasom