Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Gyerekek kedvére megnyert milliók Öttevényen

Az új digitális eszközöket az iskolában már kipróbálhatták az öttevényi gyerekek, hamarosan pedig elkezdődhet a falu idei egyik legjelentősebb beruházása, a játszótérbővítés.
A LEADER-program keretében uniós forrást kap játszótér-felújításra Öttevény: a 7,7 millió forintos beruházáshoz 5,4 milliós támogatást nyert. Így a Leneskerti utcában lévő játszóhelyet jelentősen kibővítheti, új eszközökkel gazdagíthatja. Király Péter polgármester lapunknak elmondta: jó helyük van itt a gyerekeknek és a játékoknak, de nem nyújtottak igazán változatos lehetőségeket az eszközök, ráadásul a kicsiknek valók megrongálódtak, ha nagyobbak használták azokat. Az önkormányzatnak tíz éve önerőből ennyire futotta, most viszont a támogatás révén látványos fejlesztést valósíthatnak meg a gyerekekért. Be is kerítik a játszóteret és külön helyezik el az egészen kicsiknek és a nagyobbaknak való játékokat, utóbbiakat 14 éves korig használhatják, például új mászóházakat, hintákat, rugós berendezéseket, tornaeszközöket, korlátokat szerelnek össze. Remélhetőleg mielőbb elkezdődhetnek a munkálatok a pályázati adminisztráció után és nyáron elkészül a játszótér, ősszel pedig fel is avathatják.

Az iskolában az új számítástechnikai eszközöket már használhatják is a gyerekek és a pedagógusok, a próbaüzem jól sikerült. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán 7,8 millió forintot nyert eszközfejlesztésre a település, így öt digitális tábla került projektorral és laptoppal az oktatási intézménybe és kilenc számítógép-konfiguráció, valamint egy szerver. Így összesen húsz gépen oldhatnak meg egyszerre feladatokat a diákok, akik többek között az energiatakarékos és környezettudatos megoldásokra kereshetnek példákat az interneten, ugyanis az iskola elnyerte az ökoiskola címet. Az intézmény igyekszik a tanórákon és foglalkozásain tudatos életmód-alakításra nevelni a tanulókat.

Az iskolában az új számítástechnikai eszközöket már használhatják is a gyerekek és a pedagógusok.

Pályázati tervek

Pályázatot nyújtott be az öttevényi önkormányzat a Belügyminisztériumhoz, támogatást kérve ahhoz, hogy a húszéves sportcsarnok nyílászáróit kicserélhessék és akadálymentesítsék. Ugyancsak elbírálásra vár a falu pályázata, amelynek segítségével a sportcsarnok melegvíz-ellátását napkollektoros megoldással biztosíthatnák. Annak a pályázatnak még csak tervezi a beadását az önkormányzat, amellyel a belvízelvezető rendszer kiépítéséhez igényelnének pénzt. Jelenleg az ehhez szükséges kiviteli tervek készülnek, főleg azokra a területekre vonatkozóan (József Attila, Akác utca, Fő út), ahol az elmúlt években károkat okozott a belvíz. 


Őszre megnégyszereződhet Öttevényen a Leneskerti utcában a játszótér területe. Képünkön Király Péter polgármester. Fotó: Bertleff andrás
Őszre megnégyszereződhet Öttevényen a Leneskerti utcában a játszótér területe. Képünkön Király Péter polgármester. Fotó: Bertleff andrás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis Renault lámpákat rejtett a konténer: 74 millió forintnyi árut foglaltak le

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársai Vámosszabadinál, a 14-es főúton… Tovább olvasom