Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Gyere Győrbe, Gyerkőcfesztiválra!

Győr - „Gyere, Gyuri, Győrbe, Gyerkőcfesztiválra!" – kiabálja egy bájos gyerkőctorok az első Győrben megrendezett gyerekeknek szóló országos esemény, a Gyerkőcfesztivál reklámfilmjében. Augusztus 1-jétől 3-ig a Vaskakas Bábszínház vezérletével a gyerekek átveszik a város fölött az uralmat.
A gyerkőcöké lesz Győrben a nyár utolsó hónapjának első három napján a Bécsi kapu tér, a Rába kettős híd, a megyeház előtti tér, a Radó-sziget és még sok-sok pontja a városnak. Mesebeli átalakulás ez. A felnőtteknek sem kell aggódni, amíg a kettős hídon, melyet lezárnak a forgalom elől, golfoznak vagy a Bababeachen pancsolnak a kicsik, ők a szülőmegőrzőben leguríthatnak egy-egy pohár sört, de csak óvatosan, a főszerep a lurkóké!

Kocsis Rozitól, a fesztivált szervező Vaskakas Bábszínház igazgatójától megtudtuk: a kezdeményezés egyedi, bár van nagy testvér, a budapesti Gyereksziget, vagy győri előzmény, a szintén Vaskakas-program Bábliget. Ezeken is vannak játszóházak, koncertek gyerekeknek, gyereknapi banzájok, de ez most más lesz.

A Vaskakas Bábszínház kreatív csapata és barátaik minden erejükkel azon dolgoznak április óta, hogy szabadjára engedjék a képzeletüket és minél gyerekközelibb programokat állítsanak össze.

Ehhez gyerekfejjel kell gondolkodni. A győri bábosok persze nem jönnek zavarba, megteremtenek egy olyan álomvilágot, amelyben van lehetőség a játékra, a csodálkozásra, az álmodozásra, a szórakozásra.

A város kulcsát a megyeház melletti téren Borkai Zsolt polgármester a délután hatkor kezdődő programban este fél kilenckor ünnepélyes keretek között átnyújtja a gyerekeknek, akik ezzel nem csak jelképesen vehetik át majd a hatalmat. A fesztivál központja a Bécsi kapu tér, a belváros szinte egészét felölelő tíz helyszín gyújtópontja. A Rába kettős hídon maximum napelemes kisautók közlekedhetnek a minigolfpályák között, az olimpiai faluban sportra is lesz lehetőség. Mesesziget a Radón, sütigyár a Rába-parton, locspocsparti az uszodában, csak hogy néhány programot említsünk. Ezek mellett színvonalas koncertek, bábelőadások, színházi előadások garantálják a szórakozást minden látogatónak – mondta el az igazgató.

A felnőttek sem fognak unatkozni, várja őket a szülőmegőrző – mondja Kocsis Rozi, kezében a fesztivál emblémájával, a színes szélforgóval. Fotó: Szük Ödön
A felnőttek sem fognak unatkozni, várja őket a szülőmegőrző – mondja Kocsis Rozi, kezében a fesztivál emblémájával, a színes szélforgóval. Fotó: Szük Ödön

Bár Győr városa a három naphoz tizenhétmillió forintot adott, a Gyerkőcfesztivál minden híreszteléssel ellentétben nem ingyenes. Egy mosoly a belépés ára, amit a résztvevőknek egy fotón is magukkal kell hozni. (Aki elfelejtené, az a Fekete Macska üzletben – Győr, Király utca – készíttethet magáról!) A képek megtekinthetők lesznek a www.kisalfold.hu és a www.gyorkoc.hu internetes oldalakon is. A mosolyért cserébe karszalag jár, mint a nagyoknak (anyukák, apukák telefonszámával). Ezzel a „jeggyel" ingyenes az uszoda, a támogató éttermekben és szállodákban a gyerekek ingyen ehetnek (a támogatók listája a fesztivál honlapján található).

Augusztus 1-jétől 3-ig tehát az egész pici ovisoktól kezdve a nagyobb iskolásokig mindenki jól érezheti magát, hiszen ilyen kavarodás még nem volt Győrben!

Olvasóink írták

 • 8. banya78 2008. augusztus 03. 20:43
  „Mesevárosba vagy inkább egy mesekönyv lapjai közé csöppentem gyermekemmel a hétvégén!Itt Győrben történt meg velünk ez a csoda,és sajnálhatja minden kicsi és nagy aki ebből kimaratt!
  Köszönöm anyukaként minden ember munkáját aki segitett létrehozni afesztivált!A gyermekem már 10 éves és mégis élvezte a játékokat és programokat.Én sem vagyok mai csirke de a mesék és a sk ragyogó szemű gyermek csodálatos volt!Lehetne ragozni a dolgokat de minek csépelni a szót,én csak annyit mondanék még magam és gyermekem nevében:KÖSZÖNÖM!!!!”
 • 7. budapesti 2008. augusztus 03. 08:52
  „Mi Budapestről jöttünk a rendezvényre.Mindes nagyon tetszik, eltekintve egykét apró hiányoságtól, amit szeretnék meosztani veletek.
  A megnyitón elég sok probléma volt a hangosítással.Láttuk, hogy voltak faházak, csak kár, hogy egyik sem volt nyitva, hogy lehetett volna a gyerekeknek üditőt vagy szendvicset venni.A sétáló utcában zárva volt a turinform pavilon.Ja, és jó lett volna néhány mobil Wc a térre.A Fekete Macsekban első napon 200 Ft volt egy fénykép, szombatra már 500 lett!Az éttermekben csak akkor ehetett ingyen a kisgyerek, ha a felnőtt is választott az étlapról a frisssensültek közül magának.Ez sok eésztvevőnek nem tetszett.
  Összességében nagyon jók a programok, szép a váos, jó fej a polgármesteretek, lehet, hogy jövőre is eljövünk.”
 • 6. my super sweet 15 2008. július 28. 10:31
  „jobb lenne hogy ha belehetne menni a daniel´s vagy a Zátony discoba!”
 • 5. Wine 2008. július 25. 21:00
  „Mivan Te MinJoe kocints a kocsmában te igen normális!!!!!:@”
 • 4. MinJoe 2008. július 24. 18:59
  „Marianna.En is szeretem a sort.Hat akkor kocintcsunkcsak.”
 • 3. Oláh Marianna 2008. július 24. 18:50
  „Azért a szülőmegőrzőben remélem nem kötelező a sörivás.Vagy aki nem iszik sört az már nem is jó szülő? Már a vízcsapból is az folyik, hogy anélkül nem élet az élet. És csodálkozunk, hogy alkoholisták a fiatalok.”
 • 2. egy anyuka 2008. július 24. 14:07
  „A Gyerek Sziget nevét külön kell írni, egészen pontosan pedig T-com Gyerek Sziget, igazán tudhatnák ezt a szervezők, ha már nagytestvérként emlegetik...
  Egyébként a fesztivál valóban nagyobb és sok ingyenes programot kínál hatodik éve, hat hétvégén a Hajógyári szigeten Budapesten. Suli után még Győrből is érdemes odautazni, hiszen még így is olcsóbb családi program, a benzint is számolva, mint 4-5 koncertjegy és ott tényleg minden ingyenes (Kaláka, Halász Judit, Alma zenekar, hogy csak a nagyokat említsem) mi két éve járunk családdal, barátokkal, ajánlom mindenkinek (június-július)!”
 • 1. Min Joe 2008. július 24. 02:31
  „Gyere Gyuri Gyorbe gyori gyufa gyarba gyufat gyujtogatni gyufas skatujaval.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi munkatapasztalat diákkorban

Győr–Waldkirch - Leendő dolgozóikat a cégek oktatják Németországban, így a tanulóknak nem kell… Tovább olvasom