Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Gyere és játssz a győri Barátság Parkban

Három hét leforgása alatt mintegy 40 gyerek kapott különböző sporteszközöket és játékokat.

A győri Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja utcai és lakótelepi szociális munkásai szabadidejüket az utcán töltő, kallódó, csellengő gyermekek speciális segítésével, a lakóhelyéről önkényesen eltávozó, vagy gondozója által a lakásból kitett, ellátás és felügyelet nélkül maradó gyermek felkutatásával, segítésével foglalkoznak.

A szervezet augusztus elején „Gyere és játssz velünk a Barátság Parkban!" elnevezéssel külön programot indított a rászoruló gyermekek szabadidejének sporttal történő lekötésére. A projektnek a GYŐR-SZOl Zrt. üzemeltetésében lévő Barátság Park ad otthont, ahol szép, a sportoláshoz, aktív játékhoz kiváló környezetben tudnak találkozni a gyerekek, fiatalok.

Az akciónapok során kedden és csütörtök délután fél négy és fél hat óra között az intézmény rendelkezésére álló sporteszközöket (tollas-, ping-pong-, kosár-, foci- és gumilabdákat) visz ki a Barátság Parkba, amelyeket ingyen használhatnak az érdeklődők. A program különlegessége, hogy a szakemberek nem csak átadják a sporteszközöket, de lehetőség és igény szerint meg is mutatják azok használatát, és szívesen vesznek részt a közös játékban.

A rászoruló gyermekek játékokkal történő segítése a Barátság Parkban addig zajlik, amíg azt az időjárás engedi.
A rászoruló gyermekek játékokkal történő segítése a Barátság Parkban addig zajlik, amíg azt az időjárás engedi.


A „Gyere és játssz velünk a Barátság Parkban!" elnevezésű programsorozat félidejéhez érve a tapasztalatokat a helyszínen sajtótájékoztatón értékelték. Szilasiné Nemoda Judit a Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központ utcai- és lakótelepi szociális munkása elmondta: Az eddig lezajlott hat alkalommal nagy igény mutatkozott a közös játékra, kikapcsolódásra és arra, hogy a gyerekek új sportolási lehetőségekkel ismerkedjenek meg.

Az első egy-két napon még csak páran kölcsönöztek labdákat, azóta minden alkalommal egyre többen jöttek. Három hét leforgása alatt mintegy 40 gyerek kapott különböző sporteszközöket és játékokat. A gyerekek szinte kivétel nélkül mindegyik sportágat szívesen kipróbálták, gyakran bevonva szüleiket, és nagyszüleiket is. Ezáltal a Barátság Park játszótere a közös, családi játék és sportolás helyszínévé vált.

Hasonlóan értékelte a tapasztalatokat a programnak helyet adó, a Barátság Parkot üzemeltető GYŐR-SZOL Zrt. Amint a részvénytársaság képviselői kifejtették: új funkcióval bővült az eddig is nagyon népszerű létesítmény. A családsegítő szolgálatnak köszönhetően a Barátság Parkban úgy tölthetik el mozgással a rászoruló gyermekek az időt, hogy közben felügyelik is őket.

Radnóti Ákos Adyváros keleti- és Jancsifalu déli részének önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte: fontos, hogy a körzetében élő sok gyermek-és fiatal biztonságos és színvonalas helyen tudjon kikapcsolódni, ezáltal hasznosan töltsék el a szabadidejüket. Erre a Barátság Park tökéletes választás.

Külön kiemelte, hogy a rászorulóknak sem lehet akadály immár, hogy kellemesen kikapcsolódjanak, hiszen az eszközöket biztosítják, így a park mindenki számára elérhető.
Hozzátette, hogy a körzetben eddig minden játszótér megújult, sokat körbe is kerítettek a balesetek elkerülése érdekében, továbbá új játékeszközöket kapott mindegyik, valamint két sportpályát is felújítottak a közel 3 éves képviselői ciklusa alatt, így minél többen tudnak sportosabban és egészségesebben élni Adyvárosban.

A rászoruló gyermekek játékokkal történő segítése a Barátság Parkban addig zajlik, amíg azt az időjárás engedi. A családsegítő munkatársai továbbra is minden kedden és csütörtökön fél 4-től fél 6-ig várják a gyermekek. A hideg őszi, téli estékre és a nem szabadtéri programokra gondolva a szervezet megnyitotta a Sziget-Kék Közösségi Teret a Szigethy Attila út 109. szám alatti épületben, mely minden érdeklődő számára nyitva áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halló! Miben segíthetek?

A Lelki Elsősegély Telefonszolgálat önkéntesek részére nyolcvan órás térítésmentes képzést indít, amely nem főállású munkavégzés. Tovább olvasom